Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Partizan izbacuju iz Europe zbog ubojstva navijača?

Smrt francuskog navijača u Beogradu potresla je cijelu Europu, a moguće su nove drastične sankcije za Partizan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se ubojstvo navijača Toulousea Bricea Tatona nije dogodilo na stadionu, već na beogradskim ulicama, Partizan bi ponovno mogao biti izbačen iz Europe. O tome pišu srpski mediji, točnije, prenose izjavu Petera Limachera, predsjednika disciplinskog odjela UEFA-e koji je rekao kako će sljedećeg tjedna donijeti odluku koja će jako pogoditi beogradski klub.

Mediji u Srbiji pišu i o poveznici navijačkih vođa i ekstremno desnih političara

>> Tisuće Srba odalo počast preminulom navijaču

Podsjetimo, UEFA-i je puna kapa Grobara bila nakon nereda u Mostaru prije dvije godine. Tada je Partizan izbačen iz Europe. Mediji u Srbiji pišu i o poveznici navijačkih vođa i ekstremno desnih političara, kao i o tome da su vođe Grobara, Delija i United Forcea (NK Rad) teški kriminalci, te da određene grupe unutar tih skupina treba zabraniti.

Press Online prenosi izjavu tajnika Partizana Darka Grubora koji ne vjeruje u tako drastičnu kaznu.

'UEFA će nakon ove tragedije biti pod pritiskom da nas izbaci, ali nam takva opasnost ne prijeti, jer nema takvih propisa koji bi klub diskvalificirali zbog incidenta koji se dogodio izvan stadiona. Bojimo se jedino da nakon smrti navijača UEFA ne počne drastično kažnjavati naš klub i za najmanji incident.'

Spomenimo i da su jučer tisuće građana Beograda izašle na ulice kako bi izrazili žaljenje zbog smrti mladog Francuza. U Beogradu su i šokirani roditelji Bricea Tatona koji su tamošnjim medijima ispričali kako se njihov sin radovao putu u Srbiju, a tog kobnog 17. rujna mislio je kako mu se ništa neće dogoditi jer nema nikakva navijačka obilježja.

Osumnjičenicima se na teret stavlja kažnjivo djelo teškog ubojstva, za koje zakon predviđa najvišu kaznu od 40 godina zatvora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider