Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Hrvatska razbila Kanadu na SP-u: Četiri komada Vatrenih za prvo mjesto u skupini!
Nogomet
Prekinuta utakmica pet minuta prije kraja

VIDEO: Opet sramotni neredi Bad Blue Boysa u Austriji!

Trebamo li se čuditi slikama koje su nam stigle iz mirnog austrijskog gradića Bad Bleiburg gdje su se navijači Dinama obračunali u međusobnoj masovnoj tučnjavi.

Dinamo se nalazi u Austriji na pripremama gdje se igrali prijateljsku utakmicu između hrvatskog prvaka i Steaue. Kako nam je javio naš novinar koji se nalazi na licu mjesta, Bad Blue Boysi ponovno su izazivali nerede.

Krenulo je s bakljama i bacanjem pivskih boca u teren, a završilo međusobnim obračunom

Nevjerojatno je da su se zagrebački navijači mlatili između sebe. Krenulo je s bakljama i bacanjem pivskih boca u teren, a završilo međusobnim obračunom. Nekoliko je huligana završilo u samom terenu, a jedan je iščupao i korner zastavicu i bacio ju u gol.

>> 'Oni blate Zagreb, cijelu Hrvatsku i naš klub'

>> Modre zbog huligana tjeraju iz Austrije

U Bad Bleiburg došlo je oko 500 BBB-a, a austrijska policija bila je spremna na punktovima oko samom mjesta, ne i na utakmici. Ne toliko spremna da zna kako se BBB-i mogu potući i između sebe. Navodno je jedna frakcija željela nerede, a druga im se suprostavila.

Na tribini tj. brdašcu gdje se nalaze Dinamovi navijači pojavilo se i vozilo Hitne pomoć, a spiker je na hrvatskom jeziku nekoliko puta zamolio navijače da se smire inače će utakmica biti prekinuta.

Boysi, tj. sukob njihovih frakcija, su se ipak uspjeli primiriti i tako dali svojim ljubimcima priliku za odigravanje utakmice, no ne zadugo.

Pet minuta prije kraja utakmice počeo je pljusak i BBB-i nisu izdržali - prekinuli su utakmicu pri rezultatu 1:0 za Steauu. Njih podosta preskočilo je ogradu što je sucu utakmice, uz mrak koji se iznenada spustio, bio znak da može odsvirati kraj.

Veliki problem ovakvih utakmica na pripremama je u tome zabrana odlaska na utakmice ne vrijedi za kažnjene huligane. Dinamo je, podsjetimo, zbog nereda već imao zabranu dolaska na pripreme u Austriju, a domaćin će razmisliti hoće li otkazati sljedeću utakmicu Modrih u Bad Bleiburgu.

Kako bilo da bilo, BBB-i su još jednom pokazali svijetu tamnu stranu hrvatskih navijača, a time, nažalost, i Hrvatske općenito. Što tek reći za ugled kluba koji se kuca u gospodska prsa...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider