Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Novo pravilo UEFA-e: Zbog rasizma prekid utakmice!

Europska nogometna federacija odobrila je na zasjedanju u Vilniusu nove smjernice koje će sucima omogućiti prekid utakmica u slučaju rasističkog vrijeđanja od strane navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U slučaju pojava rasističkog vrijeđanja na stadionima, upute sucima nalažu da se putem razglasa obrati službeni spiker i zatraži trenutni prekid takvog ponašanja.

'U slučaju da to ne upali suci imaju pravo prekinuti utakmicu na 5 ili 10 minuta, a treći i završni stupanj, ako vrijeđenja nije prestalo, je kompletni prekid utakmice', stoji u priopćenju UEFA-e.

'Bilo je proteklih godina dosta rasističkih incidenata u zemljama Istočne Europe i na Balkanu. Mislim da je ovo važan korak. Kada se već borimo za nultu toleranciju protiv dopinga i korupcije, onda smo odlučili zauzeti jednak stav u borbi protiv rasizma,' rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

UEFA je na svom zasjedanju također odlučila da će njeni disciplinski organi u slučaju rasističkog vrijeđanja dalje donijeti odluke o eventualnim kaznama, suspenzijama i zabranama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider