Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Nismo se došli tući, već gledati utakmicu'

Iz Nizozemske je jučer stiglo stotinjak navijača NEC-a, a svoja su mjesta, kao i Englezi, Škoti ili Irci, brzo zauzeli u jednom poznatom zagrebačkom pubu. Gosti iz Nijmegena držali su se u čoporu, a razlog je upozorenje koje su dobili iz kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Čitali smo sve o Bad Blue Boysima, gledali smo sve snimke, ali mislim da nas nemaju razloga napasti, jer smo iz malog kluba iz Nizozemske', rekao je vidno upućeni Nizozemac, a njegov se kolega miroljubivo nadovezao: '

'Nismo došli po nevolje, došli smo popiti pivo, pogledati utakmicu i otići kući.' 

>> Može li Dinamo pobijediti?

Navijači NEC-a posebno su alergični na izgovor imena svog kluba. 'Nek' ili 'Nec' ne dolazi u obzir, jer klub iz Nijmegena izgovara se slovo po slovo.

'U Nizozemskoj ne možete reći 'Nek', jer to znači vrat na engleskom. Mi kažemo ovdje je vrat, a 'EN-I-SEJ' je u srcu.'

I dok se Nizozemci nadaju bodu, Dinamovi navijači misle samo na jedno - pobjedu. Očekivanja su optimistična s po dva, tri komada u mreži gostiju.

Iako je u prodaju pušteno 20 tisuća ulaznica, mala je vjerojatnost da će biti toliko gledatelja, jer do jučer ih je prodano tek dvije tisuće.

Zanimljiv proglas danas je odaslala Udruga dinamovih navijača. Sve su pozvali na dostojanstveno navijanje, ali iznijeli su i svoje mišljenje o hajci na navijače.

'Tko je ta moralna vertikala koja ima pravo govoriti o navijačima kao najvećem društvenom zlu? Pola Izvršnog odbora HNS-a je u zatvoru, Vlatko Marković je na sudu, Štimac je često sjedio u sudnicama, a sada traži oduzimanje putovnica... I navijači imaju puno toga za reći i zato pozdravljamo inicijativu gospođe Adlešić', stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider