Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Na Wembley dolazi 8 tisuća ustaša i rasista'

Neviđeno prljava kampanja engleskih ultražutih medija kulminirala je nevjerojatnom najavom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski tabloid koji se iz dana u dan blamira izmišljenim izjavama i intervjuima, ovih dana i Slavena Bilića, donosi svojevrstan poziv na linč hrvatskih navijača u Londonu. Naime, The Sun je objavio priču dopisnika iz Zagreba Bryana Flynna koji kolektivno opisuje hrvatske navijače kao ultradesničare i naciste. Naslov doslovce oslikava tekst u tom engleskom ultražutom tabloidu.

>> Bilić: Ne idemo na Wembley spuštenih gaća!

>> Koji su uzroci prljavog psihološkog rata Engleza?

Nevjerojatno je da se u cijelu priču uvlači sve hrvatske navijače. Govori se o mržnji cijelog stadiona, 30 tisuća navijača od kojih će 8 000 biti u srijedu na Wembleyju

'Na utakmicama se viče poznati ustaški poklič 'Za dom spremni', a na stadionu se pušta Thompson, pjevač koji veliča genocid i Hitlerove koncentracione logore', piše Sun. Spominje se i hukanje Emilu Heskeyju na prvoj utakmici u Zagrebu te fašističko pozdravljanje na utakmici s Bjelorusijom. Također, spominje se i puštanje Thompsona u svlačionici gdje je i Eduardo da Silva, misleći novinar pritom na to da je Dudu tamnoput, a Hrvati su rasisti.

Nevjerojatno je da isti tabloid u cijelu tu priču uvlači sve hrvatske navijače. Govori se o mržnji cijelog stadiona, 30 tisuća navijača od kojih će 8 000 biti u srijedu na Wembleyju. Ne znaju Englezi da je većina karata za Wembley u rukama 'vikend' navijača, a ne 'povampirenih huligana'.

Istina je da Hrvatska ima problema s huliganizmom koji se direktno veže za nacionalistički usmjerene navijače, no ne u toj mjeri koja se ovdje potencira. Članak je prepun fotografija Thompsona, uzdignutih desnica, pa čak i ustaških ordena iz 2. svjetskog rata.

No upravo ovakvi članci mogu stvoriti mržnju. Englesko licemjerje jednostavno nema granica i učinit će apsolutno sve da poljuljaju, ali i napumpaju atmosferu prije sutrašnje utakmice. Ako jedino tako može biti uzavrela atmosfera na Wembleyju, onda je to stvarno jadno za tako brojnu naciju.

Sun je pokušao dobiti službeni stav HNS-a o vezi reprezentacije i 'nacističkog rokera', no iz saveza su tek dobili poruku:

'Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobijediti.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider