Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić razotkriva radikalne navijače

'Znam imena 30 huligana koji teroriziraju Dinamo!'

Ponovno je vruće na press konferencijama na Maksimiru, jer vratio se - Zdravko Mamić. Izvršni je dopredsjednik uputio apel svima koji mogu pomoći u borbi s huliganima zbog koji je Dinamo kaznila UEFA.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Nikad više pred praznim tribinama', apelirao je danas Mamić pred sedmom silom. Maksimirski klub ove je sezone prvi put u povijesti osjetio kako je to igrati pred potpuno praznim gledalištem.

Umjesto da Modre prati 10 tisuća navijača, zbog radikalnih skupina huligana nitko neće moći bodriti Dinamo u Salzburgu

'Pod uvjetnom smo kaznom iduće četiri godine, a imamo najave da će određena grupa huligana učiniti sve da Dinamo ove sezone izbace iz Europe.'

>> Austrijanci na oprezu: BBB-i ne smiju na stadion

Mamić je preko novinara uputio apel javnosti i 'tihoj većini' među navijačima da se huligani spriječe u svom naumu. Otkrio je i kako je direktor kluba Damir Vranović pisao Vlatku Markoviću i samom Platiniju

'Zajedno s HNS-om želimo prijem kod predsjednika UEFA-e Platinija kako bi ga upoznali s čime se sve naši klubovi i reprezentacija moraju susretati.'

Još je jednom Mamić ponovio kako se više očekuje i od države te otkrio jednu vrlo zanimljivu stvar. Naime, informacije o neredima stižu iz redova BBB-a. Ne slažu se svi s tim 'terorističkom politikom'.

'Samo želim objasniti Platiniju da hrvatski klubovi i reprezentacija ne smiju ispaštati zbog tridesetak radikalnih huligana koji su se zakleli da će nas izbaciti iz Europe. Imali smo dojavu što će se, primjerice, dogoditi u Udinama, čak i koliko će baklji biti zapaljeno', otkriva Dinamov šef.

No odmah se i ogradio, jer 'nije njegov posao da otkrije imena'. Kaže kako policija ima ta imena te kako država mora zauzeti čvršći stav. 'Molimo da nam pomognu što je više moguće. Pa ne može cijeli klub i cijela nacija biti talac tridestetak huligana!'

Žao mi je što smo prošli Pyunik samo da svima pokažem kako ne bih smijenio Jurčića

Surova istinu rekao je na kraju i sam Mamić. Salzburg je blizu Zagreba i umjesto da Modre prati 10 tisuća navijača, zbog radikalnih skupina huligana, koji čine dobar dio jezgre BBB-a, nitko neće moći bodriti Dinamo.

Osvrnuo se Mamić i na medijska naklapanja kako je trenerska pozicija Jurčića upitna ukoliko se ne prođe armenski Pyunik.

'Žao mi je što smo prošli Pyunik samo da svima pokažem kako ne bih smijenio Jurčića. I on i ja želimo koninuitet i zakleli smo se da ćemo skupa biti tri godine', u svom je stilu ispali Maminjo.

Treba reći i kako je klub snizio cijene ulaznica za sljedeću sezonu. Zapad je sada 60 kn, istok 40, a sjeverna tribina 20 kn. Također, godišnje ulaznice vrijede za sve utakmice koje će Dinamo igrati u Europi te za prvenstveno i kup osim utakmica s Hajdukom. Cijena tih ulaznica je 800 kn zapad, 500 kn istok i 300 kn sjever.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider