Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjerovali ili ne

Koordinator osiguranja u Višnjiku: Dvije baklje su zanemarive

Jučerašnju završnicu dvoranskog nogometnog prvenstva obilježili su huliganski ispadi, bakljade i gađanje nogometaša. Igrači su teško izdržali provokacije pa su i neke od njih smirivali zaštitari. No organizatori sve to ne smatraju problemom, a rasistički ispadi opet će proći nekažnjeno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako će organizator ponosno ustvrditi kako je četvrto dvoransko prvenstvo uspjelo, njegovu završnicu pamtit ćemo upravo po scenama divljanja. Sedam je osoba iz Splita, Zadra i Zagreba privedeno zbog izazivanja nereda, a njima slijedi:

'Protiv njih je podnesen optužni prijedlog iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i uvedena zabrana posjećivanja dvorane Krešimir Ćosić u Zadru', rekla je Sonja Šimurina, glasnogovornica PU zadarske. 

>> Hrgovića i Mandžukića smirivali zaštitari

Te dvije baklje, ako ćemo to smatrati nekim minusom, nisu u redu

- Reno Sinovčić
No ta smiješna zabrana traje svega sedam dana. Osiguranje je unatoč bakljama i tvrdim predmetima upućenim prema glavama igrača, zadovoljno obavljenim poslom.

'Te dvije baklje, ako ćemo to smatrati nekim minusom, nisu u redu. Ovo je zanemarivo kada znamo kolika je inače netrepeljivost na nogometnim stadionuma', riječi su sveprisutnog Rene Sinovčića koji je na Dvoranskom prvenstvu imao funkciju koordinatora osiguranja.

Posao je dobro prije svega odradila policija koja je uspjela zaustaviti nasrtaje domaćih navijača i Torcide na malobrojnu skupinu BBB-a. Propust je napravljen upravo u organizaciji osiguranja koje je uopće dopustilo unošenje bengalki u dvoranu. Također, oko 300 navijača Zadra nije pušteno u dvoranu, jer po riječima policije, mjesta više nema.

Oni su svoje karte imali, ali nisu mogli ući pošto je oko 30-ak BBB-a napravljen kordon s praznim tribinama. Na to je trebalo misliti prije, a ne domaće navijače čiji je klub igrao u finalu ostaviti ispred, a ne 'ispod peke'. Za to je ipak odgovoran organizator, dok gnjusne rasističke uvrede prema dinamovcu Sammiru isti taj organizator i policija nisu ni primijetili.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider