Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kad neće sami doći: Torcida zove Poreznu i DORH

U Hajduku i ove sezone vlada totalna konfuzija u upravim strukturama kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Torcida se u zadnje vrijeme vrlo aktivno i argumentirano upušta u probleme voljenog im kluba. Dokaz je to da se ne radi tek o 'huliganskoj bandi', iako neki postupci poput nedavnog prekida utakmice tome ne idu u prilog. No nakon sramote u Baškoj Vodi, čelništvo grupe bilo je bijesno i ubuduće će se žestoko obračunavati s onima koji budu tadili takve priglupe incidente, barem tako kažu.

>> VIDEO: Zbog huligana otkazana utakmica Hajduka!

Vijećnici splitskog Gradskog vijeća prije zasjedanja su dobili otvoreno pismo Kluba navijača 'Torcida'. U njemu se traži hitna rasprava o stanju u Hajduku, ali i usvajanje Kodeksa upravljanja klubom te objava financijskog izvješća o poslovanju. Navijači traže da se ispita što stoji iz međusobnih optužni bivšeg i sadašnjeg predsjednika. Peroš je tvrdio da je novac nakon smjene vlasti nestao, a Svaguša da ga nije ni bilo.

Torcida u svom pismu, kojeg su objavili i na njihovoj službenoj stranici, traži da se u priču upletu i Državno odvjetništvo, Porezna uprava i HANFA. Zanima ih obmanjuje li se cjelokupna javnost te postoje li u Hajduku malverzacije. Smatraju da ovog ne bi došlo je usvojen Kodeks upravljanja Hajdukom, koji od svakog djelatnika zahtijeva ispunjavanje devet točaka.

Navijači se s pravom pitaju kome nije u interesu da se Kodeks prihvati. Ovo su devet točaka kojima Torcida traži 'ozdravljenje' Hajduka.

1. Stručnost
2. Vizija i strategija razvoja Hajduka
3. Potpuni profesionalizam vodstva Hajduka
4. Zakonitost i transparentnost u poslovanju Hajduka
5. Odgovornost u ostvarivanju sportskih i poslovnih ciljeva Hajduka
6. Moralnost i zakonsko nekažnjavanje čelnika i svih djelatnika Hajduka
7. Neovisnost upravljanja Hajdukom
8. Sprječavanje sukoba interesa u Hajduku
9. Očuvanje ugleda i tradicije Hajduka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider