Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Željeli smo mi nešto učiniti za Vukovar'

I ove godine mimohod navijača u Vukovaru

Velikim mimohodom navijača u Vukovaru, u subotu 6. lipnja obilježit će se humanitarna akcija 'Hrvatski navijači Vukovaru' u kojoj sve vodeće navijačke skupine u Hrvatskoj prikupljaju sredstva za ugrožene obitelji grada Vukovara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Akcija koju je organizirala Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga, započela je 10. travnja, a traje do 13. lipnja kada je blagdan Svetog Ante zaštitnika siromašnih i kada će sva prikupljena sredstva biti uplaćena na račun Udruge Sv. Vinka Paulinskog, koja brine o socijalno ugroženim obiteljima, starima i bolesnima, te obiteljima sa više članova.

Sve donacije još uvijek se mogu uplatiti na poseban broj žiro-računa (2340009-1510378766), otvoren u Privrednoj banci Zagreb

'Ovom akcijom željeli smo pokazati da navijači cijene što je Vukovar načinio za Hrvatsku i željeli smo mi nešto učiniti za Vukovar. Sve udruge su se uključile u akciju, ali i naši brojni prijatelji koji također žele pomoći. Uvjeren sam kako će ova akcija postati tradicionalna', kazao je u ime navijača Darko Zlodi, vukovarski branitelj koji je devet mjeseci bio u logoru.

Navijačke Udruge su tiskale majice s logom akcije, a sve donacije još uvijek se mogu uplatiti na poseban broj žiro-računa (2340009-1510378766), otvoren u Privrednoj banci Zagreb.

Središnji događaj akcije je mimohod hrvatskih navijača koji će se održati u Vukovaru. Navijači će se točno u podne s Trga Republike Hrvatske uputit do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će položiti zajednički vijenac. Majice s logom akcije će se moći kupiti i ispred stadiona Maksimir prije subotnje utakmice Hrvatska - Ukrajina.

'Ovo nije samo jedna od humanitarnih akcija, ovo je akcija koja će pomoći najugroženijim obiteljima u gradu heroju, u Vukovaru', naglasili su iz Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider