Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalni rat navijača i uprave

BBB pokreću peticiju protiv Zdravka Mamića!

Dio Bad Blue Boysa, onaj masovniji koji se okuplja pod okriljem Udruge navijača Dinama, pokreće masovnu građansku peticiju kojom žele natjerati aktualnu upravu na odlazak iz Dinama. Izgleda da pravi rat navijača i uprave kluba tek počinje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na dan kada je iz Nyona stigla drastična financijska kazna od 200 tisuća eura koju će Dinamo morati platiti UEFA-i, odgovorni za tu kaznu poslali su medijima proglas kojim se pozivaju svi navijači Dinama na akciju 'Vratimo Dinamo Dinamovcima'. Incidentna bakljada u Udinama bila je samo bio borbe kojom se želi naštetiti upravi, no navijači smatraju kako će šteta klubu biti samo kolateralna. 

>> Adlešič: UEFA kaznom pokazala što misli o huliganima

>> UEFA nemilosrdna: Dinamu 200 tisuća eura kazne!

Spomenutu akciju prati masovna građanska peticija koja počinje u ponedjeljak, 15. prosinca. Njen cilj je odlazak aktualne uprave za koju Udruga navijača Dinama smatra kako je kočnica u napretku kluba. Peticija će se moći potpisati u prostorijama Udruge u Zagrebu u Draškovićevoj 23 radnim danom od 12-19 sati te u pothodniku Importanne od 09-19 sati.

Proglas navijačima Dinama donosimo u cjelosti.

'Udruga navijača Dinama ustrajna je i odlučna u svom zahtjevu da kompletna aktualna uprava NK Dinamo na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem, izvršnim dopredsjednikom Zdravkom Mamićem te sportskim direktorom Zoranom Mamićem mora u najkraćem mogućem roku odsupiti s dužnosti za opću dobrobit i prosperitet našeg voljenog kluba.
Podsjećamo, dana 25. rujna 2008. godine, novoizabrano rukovodstvo Udruge navijača Dinama službeno je i javno pred izvršnog dopredsjednika NK Dinamo Zdravka Mamića postavilo jasan zahtjev za podnošenje ostavke pritom objavivši priopćenje koje je bilo dano na uvid njemu i tamo prisutnim predstavnicima javnog informiranja. U tom priopćenju bio je naveden čitav niz razloga, činjenica, dokaza i argumenata zbog kojih držimo da je aktualna uprava kluba potrošila sve kredite kod najmjerodavnijeg čimbenika kada se procjenjuje uspješnost djelovanja jednog sportskog (nogometnog) kluba- njegovih navijača te da je budućnost Dinama s aktualnom upravom- katastrofalna!

Tada je s naše strane bilo naglašeno da ćemo u slučaju odbijanja našeg zahtjeva odlučno krenuti u nastavak naše borbe svim legalnim i zakonom dopuštenim sredstvima, a što uključuje i potpisivanje javne peticije.

Budući je poznato da je Dotični već istoga dana odlučno odbacio naše zahtjeve te da je u slijedećim mjesecima nastavio voditi identičnu, nama neprihvatljivu, a za naš klub pogubnu politiku čemu svjedoče najsvježiji katastrofalni rezultati u europskom natjecanju, evidentan padajući trend u domaćem prvenstvu, opetovani primitivni ispadi te povrh svega sramotno slaba posjećenost našeg stadiona čak i na tzv. „utakmicama desetljeća“, odlučili smo kao Udruga građana organizirati prikupljanje potpisa građana, navijača Dinama s ciljem da i na taj način pokažemo i dokažemo kako je velikoj većini Dinamovaca dosta konstantnih laži, obmana, primitivizma te napose uprezanja naše Svetinje u privatne, obiteljske, političke, financijske i sve ostale interesne sfere. Želimo nove ljude, želimo pravi, bolji Dinamo!

Potpuno smo svjesni da će i ova naša (re) akcija naići na brojne prepreke i pokušaje detroniziranja. Također smo svjesni da će nam mnogi predbacivati pokušaj destabilizacije kluba u predvečerje nadolazeće proljetne neizvjesne borbe za naslov prvaka kao što nam permanentno pokušavaju nametnuti apsurdnu namjeru- da svjesno želimo izbaciti Dinamo iz europskih natjecanja. Ali jednostavno smo došli do zida. Kap našeg strpljenja i tolerancije odavno je prelila čašu i danas smo došli u situaciju da su nam identitet i čast našeg Dinama ispred svakog rezultata, trofeja, a napose iznad svakog pojedinca. Nažalost, današnji Dinamo se poistovjećuje samo i isključivo s dobro poznatim- pojedincem. A to ne želimo i s time se nikada nećemo pomiriti! Uostalom, što vrijedi osvojiti još jedan naslov prvaka pred tisuću gledatelja?!

Stoga pozivamo sve Vas koji se smatrate ponosnim navijačima Dinama, a koji se danas ne možete poistovjetiti s „ovim“ što je aktualna uprava (bolje rečeno- aktualna „persona“...) od njega stvorila da svojim potpisom na našu peticiju pridonesete novom uskrsnuću našeg voljenog Dinama! Dinama kojeg će voditi i za kojeg će igrati pravi, pošteni i nepokolebljivi Dinamovci! Koji će raditi i na terenima diljem Hrvatske i Europe časno izgarati za njegovu dobrobit, uspješnost i slavu. Dinama- na kojeg ćemo svi biti ponosni! Dinama- koji će biti MI, a ne ON!

Mi, navijači Dinama davno smo dokazali da nas ništa ne može pokolebati ni zaustaviti u borbama za našu Svetinju! Činilo se nemogućim ali vratili smo našoj Svetinji jedino, Sveto ime koje može nositi, vratimo joj sada čast, prepoznatljivost, dostojanstvo, pobjede i – pune tribine našeg Maksimira! I sada je to moguće!

VRATIMO DINAMO!'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider