Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

BBB: Nitko od nas nije bio na sprovodu u Sarajevu

Navijači Dinama javili su se priopćenjem kojom žele demantirati svoje prisustvovanje na sprovodu Vedrana Puljića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neki su mediji objavili kako je na sprovodu nesretno poginulom navijaču Sarajeva, Vedranu Puljiću, prisustvovali i predstavnici Dinama. No, nije baš jasno bilo radi li se o predstavniku kluba ili navijača. Udruga navijača Dinama priopćenjem je otklonila mogućnost da se radilo o BBB-ima. Prenosimo ga u cjelosti…

'Ovim putem reagiramo na tvrdnje dijela hrvatskih medija da je na sprovodu tragično nastradalom Vedranu Puljiću nazočio predstavnik navijača Dinama. Odgovorno izjavljujemo da nitko od vodstva ili članova Udruge navijača Dinama nije bio prisutan na pokopu u Sarajevu. Ne podržavamo ovakve grozomorne ispade koji, nažalost, nemaju veze s navijanjem i sportom.

Nadalje, posve je jasno da je u tijeku kampanja sustavnog degradiranja hrvatske populacije u susjednoj državi, što podsjeća na ne tako davna događanja na ovim prostorima kad je jedna druga manjina bila 'ugrožena' od strane hrvatskog naroda. Ne trebamo podsjećati kako je to završilo, te se nadamo da se povijest neće ponoviti.

Nadalje, svi znamo što su NK Dinamo i njegovi navijači predstavljali u prošlosti, te što predstavljaju i danas. Stoga, ovim putem izražavamo bezrezervnu podršku braći Hrvatima u BiH, pozivamo ih da ne nasjedaju na ovakva perfidna podmetanja, te apeliramo na odgovorne da se utvrde krivci ovog mučnog događaja i tako da se stane na kraj sotoniziranju naših ljudi.

Svoju moralnu potporu ćemo izraziti i onako kako to najbolje znamo, navijanjem i porukama na nadolazećim utakmicama HNL-a.'

Udruga navijača Dinama

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider