Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Naši stadioni dobili licencu za igranje u europskim kupovima

Članovi UEFA-ine komisije, koji s predstavnicima HNS-a ovih dana obilaze hrvatske nogometne stadione, danas su posjetili nogometne stadione u Koprivnici, Čakovcu i Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije toga bili su u Kranjčevićevoj, Kostreni, Rijeci, Zaprešiću, Vinkovcima i Osijeku, a svrha njihova posjeta je potvrditi kategorizacije stadiona te savjetima pomoći uklanjanju nedostataka.

"Hrvatski nogometni savez već je proveo kategorizaciju stadiona, a ocjene članova UEFA-ine komisije pomoći će nam da potvrdimo tu kategorizaciju. No, ono što je važnije je uočavanje nedostataka na stadionima na temelju čega ćemo dati preporuke vlasnicima i menadžerima tih stadiona, koji su zahvati nužni na njihovim objektima", rekla je voditelj međunarodnog odjela za licenciranje pri HNS-u Ivančica Sudac.

Prema UEFA-inim standardima stadioni se dijele u četiri kategorije i to od I. do III. te elitna kategorija.

"Mi nažalost u Hrvatskoj nemamo stadione elitne kategorije, a samo dva se mogu svrstati u III. dok ih je, većina u II. kategoriji. Konačnu ocjenu pregleda stadiona dat ćemo na konferenciji za novinare u petak u Zagrebu. No, dosadašnja iskustva govore da svi stadioni imaju dosta prostora za poboljšanje uvjeta", pojasnila je Sudac.

Tijekom pregleda komisija je posebnu pažnju posvetila uvjetima za igrače i suce, ali i za sigurnost posjetitelja te uvjetima rada medija.

Što se tiče licenci za nastupe u europskim kupovima svi naši klubovi koji su je zatražili, a to su Dinamo, Hajduk, Slaven Belupo i Rijeka, su je i dobili zaključila je Sudac.

U četvrtak i petak komisija će pregledati stadione u Šibeniku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider