FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Benkei' na čelu reprezentacije

Zelg: Biti MMA izbornikom velika je čast jer danas svi žele biti dio ove priče!

Kako po prvi put imamo hrvatsku MMA reprezentaciju, tako po prvi put imamo i izbornika hrvatske MMA reprezentacije. Ta čast je pripala našem poznatom i jednom od rijetkih MMA boraca, s ovih prostora, koji se borio u najpoznatijim svjetskim organizacijama – Zelgu Galešiću.

Kada je pobjeđivao, maestralno je pobjeđivao, kada je gubio, časno je gubio. Tako je i zaradio nadimak 'Benkei' po legendarnom japanskom samuraju kojeg su krasile ogromna snaga i lojalnost. Vodstvo Only Men Stuffa je uvjereno da će te vrijednosti usaditi i hrvatskim MMA reprezentativcima.

''Velika je čast i odgovornost biti izbornikom naše MMA reprezentacije. Posebno mi je drago da je MMA kao sport pronašao tako veliki broj fanova i da smo postali dio svakodnevne sportske konverzacije. Postoji i pozitivna trema oko uloge izbornika. Ciljevi su veliki, ali rezerviran sam još sa procjenama jer su i ostale reprezentacije veoma kvalitetne. Moj klub je u ove dvije godine dokazao da je u samom vrhu hrvatske slobodne borbe, pa je valjda i to dobar pokazatelj trenerskih sposobnosti. Uz mene tu je i trener Bernard Ban koji je MMA enciklopedija. Vjerujem da uz mješavinu mojeg i njegovog znanja teško da će ostati rupa u igri. Autoritet ću probati izboriti na sparingu, ali ako i to neće ići, uvijek je tu bejzbol palica (smijeh)'', ispričao je Zelg Galešić.

Kada je prije dvije godine krenula priča o Hrvatskoj MMA ligi svi su bili skeptični i u nevjerici su odmahivali rukom. Sada je pred nama Europska MMA liga.

''Superfinale je prenosio Eurosport Asia. Po mom saznanju to je jedina hrvatska liga koja se prenosila u toliki broj zemalja. To govori dovoljno i o kvaliteti boraca i o kvaliteti produkcije. Velika priča za malu Hrvatsku. Prije dvije godine bio sam skeptičan, kao i veliki broj mojih kolega, ali danas svi žele biti dio ove priče'', zaključio je Zelg Galešić, izbornik hrvatske MMA reprezentacije.

Only Men Stuff će održati javno izvlačenje parova za prvi krug Europske MMA lige 2014. u subotu, 21. prosinca 2013., u 18:00 sati u hotelu Four Points by Sheraton – Panorama Zagreb.

U sustavu Europske MMA lige 2014. nalazi se 16 država regije i Europske Unije, bit će zanimljivo vidjeti koje protivnike će izvući hrvatski MMA reprezentativci.

Nestrpljenje je na vrhuncu. Imena MMA protivnika saznat ćemo sutra, a prvi event prvoga kruga Europske MMA lige, održat će se početkom veljače 2014. u dvorani Dražena Petrovića.

Uskoro će odvažni hrvatski gladijatori odmjeriti snage s europskim i regionalnim borcima. MMA znalci tvrde da hrvatski borci posjeduju mentalitet ratnika, opravdano očekujemo eksploziju slobodne borbe u veljači 2014.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider