FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Na Novoj TV i GOL.hr-u

VIDEO Svijet će noćas stati: Na Filipinima isključuju frižidere, perilice za rublje…

Meč stoljeća gledajte uživo na Novoj TV i Gol.hr u noći sa subote na nedjelju od 3:30, a snimku na Novoj TV u nedjelju od 21:00. Borilački spektakl komentirat će Željko Vela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Floyd Mayweather i Manny Pacquiao odradili su službeno vaganje u Las Vegasu. To je bilo posljednje pojavljivanje u javnosti dvaju rivala prije meča koji ćete moći pogledati na Novoj TV i GOL.hr u noći sa subote na nedjelju. Program počinje u 3.30.

Gledajte UŽIVO boksački 'meč stoljeća' na Novoj TV i Gol.hr!

VIDEO Pacquiao dobio prvu bitku: Mayweather izviždan na svojem terenu!

VIDEO Incident na vaganju: Pogledajte kako je Tyson umirio dosadnog navijača!

Najiščekivaniji meč novog milenija i meč u kojem će se okrenuti najveći novci u povijesti profesionalnog boksa. Procjenjuje se da će boksači podijeliti oko 300 milijuna dolara. Milijuni ljudi diljem svijeta s nestrpljenjem očekuju da konačno krene „meč stoljeća“, kako su ga nazvali promotori i mediji.

No, ljubitelji boksa morat će se još malo strpjeti, odbrojavanje je u satima, a do tada prekratite vrijeme sa zanimljivom informacijama o meču. Boksači će podijeliti oko 300 milijuna dolara u omjeru 60/40, odnosno Mayweather će dobiti 60 posto kolača, a Pacquiao 40 posto. Mnogi su stručnjaci mišljenja kako ćemo teško vidjeti nokaut, ipak je to velter kategorija, vjerojatno će se boksati svih 12 rundi, a to znači da će Mayweather po minuti meča zaraditi oko pet milijuna dolara, a Pacquiao oko 3.300.000 dolara.

Gotovo da nema sumnje kako će meč biti najgledaniji sportski događaj u povijesti Filipina. Teško je reći koliki će postotak od stotinu milijuna stanovnika ove zemlje gledati meč, ali čelnici filipinske elektre u pojedinim regijama zemlje zamolile su domaćinstva da isključe frižidere, strojeve za pranje rublja i slično za vrijeme meča kako ne bi došlo do preopterećenja mreže i isključenja struje.

Pacquiao kao dijete spavao je na ulici

Borba protiv Floyda Mayweathera donijet će Filipincu Mannyju Pacquiaou silne milijuna dolara, ali Pac-Man dobro zna kako izgleda siromaštvo, sa 14 godina napustio je dom, spavao je na ulicama i pomagao je majci da prehrani šestero djece.

Izvan ringa je svestran, pa je tako pričuvni potpukovnik filipinske vojske, a bavi se i politikom, pa je 2010. ušao u filipinski parlament. Bio je glumac, a okušao se i kao pjevač, te je snimio obradu pjesme "Sometimes When We Touch" Dana Hilla iz 1977. godine.
U svojoj domovini je obožavan i postao je prvi filipinski sportaš čiji se lik našao na poštanskoj marki. Bio je svjetski prvak u osam kategorija, a u profesionalnoj karijeri ostvario je 57 pobjeda, 5 poraza, a 2 meča završila su neodlučenim ishodom.

Čovjek koji ga je posljednji puta pobijedio Mayweathera živi od 500 eura

Mayweather je najplaćeniji sportaš u svijetu, a procjenjuje se da je dosada zaradio 280 milijuna dolara. Posljednji poraz doživio je u amaterskoj karijeri, u polufinalu OI 1996. u Atlanti od Bugarina Serafima Todorova, koji danas preživljava od državne penzije od 500 eura mjesečno.

Trener mu je njegov otac, Floyd Mayweather stariji. Svjetski je prvak u više kategorija, u profesionalnoj karijeri nikada nije doživio poraz, ima omjer 47-0. Živi u Las Vegasu, a ovo će mu biti 11. uzastopna borba u MGM Grand Garden Areni.

Mayweather je okružen luksuzom, vile, jahte, skupocjeni automobili, privatni zrakoplov. Za sebe kaže da je perfekcionist, ali ima dosta problema izvan ringa, nekoliko puta bio je osumnjičen za nasilje nad ženama, pa je zbog jednog takvog incidenta 2010. godine proveo 90 dana u zatvoru.

Meč stoljeća gledajte uživo na Novoj TV i Gol.hr u noći sa subote na nedjelju od 3:30, a snimku na Novoj TV u nedjelju od 21:00. Borilački spektakl komentirat će Željko Vela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider