FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Život ga nije mazio

VIDEO Ovaj 62-godišnjak oduševljava u ringu: 'Još imam što za naučiti'

Nema previše ljudi u svojim 60-ima koji se bore, a kamoli da uopće pobjeđuju duplo i više mlađe protivnike…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wayne Smallwood Jr., poznatiji u svojim borbama kao Wayne Fu 'Kung Fu' je onaj koji to može. Na ovaj ili onaj način, Smallwood se borio gotovo cijeli svoj život. Rođen je u Juneau davne 1950. godine gdje je i proveo veći dio svog djetinjstva.

''Moja majka je imala tešku situaciju pokušavajući podići četvero djece u 50-ima. Jedan nasilnik me tukao cijelo vrijeme'', rekao je nedavno te nadodao:

''Tukao me samo zato da bi nešto radio. No, jednog dana sam ja istukao njega i nakon toga sam rekao da ću početi učiti borilačke vještine.''

Naučio se boriti u domu u Seattleu. Služio je i u vijetnamskom ratu prevozeći vojnike na bojište, a 1976. godine je dobio crni pojas u karateu.

Odrastao je učeći borilačke vještine uglavnom zbog samoobrane, a ne sporta. U takvom je vremenu i okruženju živio. Trenutno boravi u šumi i izrađuje štapove za hodanje. Medicinske štapove za hodanje, kako ih ona naziva. 

A danas, u svojoj 62. godini u ringu ima što za pokazati. Nokaut protiv barem upola mlađeg protivnika za svaki je respekt.

''Tučnjava je poput šaha, postoji tisuću načina za šah-mat. Postoji više od tisuću MMA poteza, a ja se borim jer još uvijek imam nešto za naučiti'', zaključio je Wayne Fu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider