FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
A sada - superfinale!

VIDEO Sjajna finala MMA lige: Preokreti, gušenja i čudo Ban Teama!

Hrvatska MMA liga dobila je petoricu prvaka za 2013. godinu u pravom borilačkom spektaklu pred više od četiri tisuće gledatelja u Ciboni.

Druga sezona Hrvatske MMA lige stigla je do pretposljednje stanice u ovoj godini. U konkureniji čak 139 boraca, koliko ih se prijavilo početkom godine, dobili smo pet prvaka za 2013. godinu u isto toliko težinskih kategorija.

Oni su Filip Pejić u lakoj kategoriji, Zdravko Dukić u velteru, Antonio Mijatović u srednjoj, Matej Batinić u poluteškoj i Saša Milinković u teškoj kategoriji. Pravo malo čudom ostvarila je ekipa Ban Teama koja je u natjecanju imala svega tri borca i sva tri su postali prvaci.

Prvaci 2013. protiv prvaka 2012.

Sada ovogodišnji prvaci mogu uzeti i onaj apsolutni naslov Hrvatske MMA lige u superfinalu koje će održati sljedećeg mjeseca. Bit će to okršaji prvaka iz 2012. i prvaka iz 2013. godine.

Filip Pejić postao je prvi prvak Hrvatske MMA lige za 2013. godinu. Razornim je udarcima natjerao suca da prekine borbu nakon što je Patrik Pereša bio vidno uzdrman već nakon 45 sekundi meča. Pejića u superfinalu za apsolutni naslov prvaka MMA lige čeka prošlogodišnji prvak Marko Burušić.

U velteru je prvak postao Zdravko Dukić koji je još jednom pobijedio protiv favorita i tako pokazao svima koji su iz meča u meč sumnjali u njegovu pobjedu. Lovro Vrkić nije uspio doći do titule i borbe s vlastitim bratom u superfinalu. Bratovu čast pokušat će obraniti Luka Vrkić sljedećeg mjeseca.

Antonio Mijatović prvak je za 2013. u srednjoj kategoriji. Bio je bolji od Zorana Đođa nakon odluke sudaca. U superfinalu ga čeka prošlogodišnji prvak David Vasić.

Najjači par večeri bio je onaj u poluteškoj kategoriji. Matej Batinić je gušenjem uzeo naslov protiv favoriziranog Kristijana Peraka. To je zbilja nevjerojatan uspjeh Ban Teama koji je u cijelo natjecanje poslao svega tri borca i sva tri su postala prvaci. U superfinalu ga očekuje veliki revanš protiv Bože Mikulića.

U posljednjoj borbi finala MMA lige vidjeli smo bitku za pojas u kraljevskoj kategoriji. Teškaški prvak ove godine je Saša Milinković kojeg je bodrilo dva autobusa navijača iz Osijeka. Bila je to sjajna borba u kojoj je Milinković ugušio Dražena Glavaša samo pet sekundi do kraja prve runde. U superfinalu ga čeka težak izazov - Dorijan Ilić.

Borbe za treće mjesto: Slavili Vladimir, Radman, Martić, Buljan i Željezić

Prva borba onog 'utješnog' dijela programa pripala je Ivanu Vladimiru koji je izvukao polugu na nozi Burhanu Ametiju. Nakon toga smo vidjeli sjajnu borbu u kojoj je Anto Radman tek nakon tri runde (zadnja dodatna) i odluke sudaca slavio protiv Tončija Peruška.

U srednjoj je kategoriji do trećeg mjesta došao Hrvoje Martić izvukavši polugu na ruku Mateju Jurinu koji je do tada bio bolji borac. U poluteškoj je Peter Buljan uvjerljivo slavio protiv Kristijana Svrtana koji nije izdržao brojne udarce.

U posljednjem meču borbi za treće mjesto Goran Željezić je očekivano slavio protiv Saše Bašića.

Rezultati finala Hrvatske MMA lige:

Borbe za 1. mjesto:

Do 70 kg: Filip Pejić (Ban Team) pobijedio Patricka Perešu (Trojan Pula) - tehnički nokaut

Do 77 kg: Zdravko Dukić (Bandog Zadar) pobijedio Lovru Vrkića (UFK Trešnjevka) - tehnički nokaut

Do 84 kg: Antonio Mijatović (Ban Team) pobijedio Zorana Đođa (Proteh Team X) - odluka sudaca

Do 93 kg: Matej Batinić (Ban Team) pobijedio Kristijana Peraka (UFC Gladiator)  - gušenje

+ 93 kg: Saša Milinković (HK Osijek) pobijedio Dražena Glavaša (Cromma Gym) - gušenje

Borbe za 3. mjesto:

Do 70 kg: Ivan Vladimir (Bandog Zadar) pobijedio Burhana Ametija (Prime Poreč) - poluga na nozi

Do 77 kg: Anto Radman (UFK Novi Zagreb) pobijedio Tončija Peruška (Trojan Pula) - odluka sudaca

Do 84 kg: Hrvoje Martić (Extreme Cro Team) pobijedio Mateja Jurina (Leon Gym) - poluga na ruci

Do 93 kg: Peter Buljan (Prime Poreč) pobijedio Kristijana Svrtana (Cromma Gym) - tehnički nokaut

+ 93 kg: Goran Željezić (UFK Trešnjevka) pobijedio Sašu Bašića (Prime Poreč) - poluga na ruci

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider