FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Potez za notes

VIDEO Mostarski boksač Beljo zaustavio zvižduke na himnu BiH

Mostarski boksač Damir Beljo obranio je u petak na večer u Širokome Brijegu titulu europskog prvaka u kruzer kategoriji (do 91 kg) po WBO verziji, ali njegov meč se danas u BiH najviše komentira po tome što je Beljo podizanjem ruku zaustavio zvižduke publike na intoniranje bosanskohercegovačke državne himne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je s izazivačem, njemačkim državljaninom Mohammedom Rasulijem predstavljen publici, izvedena je himna Njemačke, a zatim i BiH na koju je publika u sportskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu počela glasno zviždati. Zvižduke je podizanjem ruku prekinuo Damir Beljo koji je izašao u ring zaogrnut bosanskohercegovačkom zastavom dok su ljudi iz njegove pratnje istaknuli hrvatsku zastavu.

Ovaj Beljin istup pozdravljen je s odobravanjem u većem dijelu javnosti BiH. Značajan dio Hrvata nije zadovoljan svojim položajem u BiH jer se kao najmalobrojniji narod osjeća ugroženim i stavljenim u podređeni položaj te traže jednakopravan status s brojnijim Bošnjacima i Srbima.

Beljo je nakon 12 rundi jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Mohammeda Rasulija i po najavama medija iz BiH uskoro bi se mogao boriti i za titulu svjetskog prvaka koju drži Poljak Krzysztof Głowacki.
Bila je to 21. Beljina pobjeda iz isto toliko mečeva, od čega ima čak 17 nokauta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider