FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Odlazi u politiku

Veliki šampion napušta boksački ring: 'Moj narod me treba!'

Vitalij Kličko, 42-godišnji ukrajinski boksač i svjetski prvak u teškoj kategoriji, po WBC verziji, odlučio je i definitivno napustiti boksački ring...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajni i dugi niz godina nepobjedivi boksač, već se neko vrijeme okrenuo politici, a vijest da je definitivno odlučio objesiti rukavice o klin, znak je da se potpuno okreće političkom svijetu.

Posljednjih dana Kličko i njegova stranka su jedni od predvodnika pobune ukrajinskog naroda protiv sadašnje tamošnje vlasti, s težnjom da Ukrajina postane dio Europe kroz članstvo u Europskoj uniji, te da se zemlja odmakne od Rusije.

Još ranije je Kličko najavio kako će se kandidirati za predsjednika Ukrajine na izborima 2015. godine, a povodom njegove odluke da napusti boks, upravni odbor WBC-a mu je odlučio dodijeliti titulu počasnog prvaka, što znači da će se Kličko moći automatski odmah boriti za naslov svjetskog prvaka ako opet poželi ući u ring.

"Zahvaljujem WBC-u i njegovom predsjedniku Joseu Sulaimanu na podršci u borbi za demokraciju i slobodu u Ukrajini. Ponuda WBC-a nudi mi teoretsku mogućnost za povratak u ring, ali to je trenutačno nešto što ne mogu zamisliti. Sada sam usredotočen na politiku u Ukrajini i osjećam kako me ljudi u mojoj zemlji trebaju", rekao je 42-godišnji Kličko.

U karijeri je Kličko dobio 45 mečeva od čega čak 41 nokautom. Izgubio je samo dva puta, ali mu se u oba ta slučaja dogodila ozljeda uslijed borbi. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider