FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zanima ga samo vrh

Velika hrvatska nada: Nitko osim mene nema šanse protiv Klička!

Filip Hrgović, najbolji hrvatski teškaš, pokazao je zube poznatom Britancu posljednjih tjedana u Londonu...

Listopad će biti zanimljiv boksački mjesec. U ring će Vladimir Kličko i Aleksandar Povjetkin, no bit će zanimljiv i amaterskim boksačima. U Kazahstanu se održava Svjetsko prvenstvo, a tamo putuje i ponajbolji teškaš svijeta, Hrvat Filip Hrgović.

S njim problema na sparingu imaju i vrhunska profi imena. Već sedam godina boksačka dvorana njegov je dnevni boravak. Najbolji hrvatski teškaš pokazao je zube posljednjih tjedana u Londonu. Sparirao je s Davidom Hayeom, Mariuszom Wahom i ostalim renomiranim imenima. Britanac se nije dobro proveo s našim Hrgom, morao je odgodit dugo iščekivani meč s Taysonom Furyem.

''Nesretnim slučajem pogodio sam ga, pukla mu je arkada. Imao je kacigu, nije sparirao bez nje. Jako mi je žao zbog toga sad mora odgoditi meč, ljudi su platili hotele, skupe karte sad se to mora odgoditi'', kaže velika hrvatska nada.

Čak 15 pobjeda upisao je u Svjetskoj ligi, u kojoj najbolji amateri svijeta razvrstani u 10 klubova boksaju po profi pravilima.
''Imam 18 mečeva u svjetskoj boksačkoj ligi, jedan individualni naslov, dva ekipna. Zaista sam tamo skupio puno iskustva, to je praktički isto kao i profi boks, boksa se pet rundi.''

23 milijuna dolara podijelit će Kličko i Povjetkin 5. listopada u moskovskom okršaju.
''Povjetkin nema tu previše šanse, mislim da nije dimenzija poput Klička. Nije njegov rang sportaša. Dobar je tehnički, dobar je amater bio, ali mislim da mu nije dorastao. Nije spreman za 12 rundi.''

Ali Hrga zna tko je jedini spreman na to...
''Nitko osim mene. Morat će čekat moj odlazak u profi boks'', samouvjereno će Hrgović.

A prije profi voda ide ponoviti ono što je napravio na svjetskom prvenstu 2010 - te...
''Mene zanima samo zlato, jedan je prvi, svi ostali su zadnji, i to je to'', zaključio je Hrgović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider