FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ponosni Mirko prozvao medije

Amerikanci mu poslali nalaze: Cro Cop NIJE dopingiran!

Mirko Filipović dobio je i službenu potvrdu kako je potpuno čist.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američka antidopinška agencija (USADA) poslala je Mirku Filipoviću e-mail sa službenim nalazima urina i krvi u kojem nedvosmisleno stoji kako nije dopingiran.

"Dragi Mirko, kao dio našeg izvannatjecateljskog testiranja, vaš smo uzorak uzeli 4. studenog, a ovim vas informiramo da prikazani rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije ili metode. Prema primjenjujućim pravilima, mi možemo napraviti još jednu analizu pa ćemo zadržati sve uzorke", napisano je u mailu kojeg potpisuje izvršni direktor USADA-e Travis T. Tyvart, piše Večernji list.

Cro Copu je tako pao veliki kamen sa srca. Cijelo vrijeme je tvrdio da je potpuno čist te da u njegovom tijelu nema nikakvih zabranjenih supstanci pa je logično da ga je cijelo vrijeme mučila dvogodišnja suspenzija koju mu je USADA izrekla.

Ponosni Cro Cop prozvao medije i 'borce u pokušaju'

Amerikanci su najavili kako će napraviti još jednu, tzv. B analizu, a Cro Cop je, uvjeren u svoju nevinost, siguran da će rezultat biti isti.

Na Facebooku je na cijelu situaciju dao svoj komentar kojeg prenosimo u cijelosti.

"Što reći? Hvala svima na podršci i na povjerenju koje ste mi davali kod izbijanja 'doping afere'! Čist sam kao suza što je potvrdio nalaz jednog od najboljih laboratorija u svijetu, onog u Londonu koji je proveo testiranja na krvi i na urinu. Iako sam odmah tvrdio da sam čist i da o dopingu nema govora razapeli su svi mediji i to sa neskrivenim guštom i bez ikakvih dokaza. Molio bi iste da sa barem 13 snaga i kapaciteta koje su uložili u moje sotoniziranje i omalovažavanje napišu i objave ove rezultate i nalaze. Nekih 50% ili ne daj Bože 100% bi bilo svakako previše i neprimjereno, jel na mišiće koji su likovali i naslađivali se mojom mukom ovaj put neću trošiti riječi kao i na neke borce u pokušaju koji su se javljali na društvenim mrežama i svoje misli i kritike na moj račun požurili podijeliti sa svima, vjerujući da na taj način opravdavaju svoju prosječnost i neuspjeh u sportu. Al' uzalud vam trud svirači. Pozdrav svim mojim prijateljima, a i onima koji me iz nekog svog razloga ne vole", napisao je Mirko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider