FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
vrte se 4 imena

UFC pritišće McGregora: Traži se privremeni prvak i siguran suparnik!

Puno je špekulacija oko UFC borbi u 2017. godini, odnosno svi se pitaju kada će i s kime Conor McGregor u oktagon u obranu pojasa u lakoj kategoriji

U odsustvu Conora McGregora iz svijeta borbe zbog rođenja prvog djeteta, organizacija UFC slaže kockice za njegovog idućeg suparnika u drugoj polovici 2017. godine. McGregor će dobiti dijete u svibnju, a dotada se nema namjeru boriti kako trudnu djevojku ne bi dovodio u stresnu situaciju. U nedavnom je intervjuu rekao da nije isključeno da se ipak vrati ranije, no čini se da se to ipak neće dogoditi zbog planova koje ima UFC.

Naime, počele su kružiti glasine za UFC event 209 koji će se održati u ožujku. Na njemu bi se trebala održati borba za privremenog prvaka u lakoj kategoriji, istoj onoj u kojoj je prvak McGregor. Drugim riječima UFC organizira borbu na kojoj će dobiti privremenog prvaka u lakoj kategoriji, koji će se u drugoj polovici godine boriti s pravim vlasnikom pojasa - McGregorom.

Nurmagomedov čeka ime suparnika

Najviše se šuška da je UFC želio borbu Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, no do iste navodno neće doći jer je Ferguson tražio previše novca. UFC je nakon toga kontaktirao Natea Diaza, čovjeka koji je u ovoj godini dva puta ulazio u oktagon s McGregorom, i ponudio mu borbu za privremeni pojas s Nurmagomedovom. Diaz je ponudu navodno odbio jer se želi maknuti iz MMA-a i uključiti u svijet profesionalnog boksa.

Brazilac Jose Aldo, koji je ponovno preuzeo pojas prvaka u perolakoj kategoriji nakon što je UFC oduzeo naslov prvaka od Conora McGregora zbog njegove neaktivnosti u toj diviziji, izjavio je za MMA Fighting da je on jedan od boraca za privremeni pojas u lakoj kategoriji i da mu UFC pokušava pronaći suparnika.

"Kakvo iznenađenje, jedan je borac već odbio ogled sa mnom. Čekam da vidim koga će mi pronaći za borbu".

UFC otpisao McGregora za prvu polovicu godine

Aldo se u veljači trebao boriti s Maxom Hollowayjem, privremenim prvakom u perolakoj kategoriji, ali je borba otkazana zbog toga što borac s Hawaija smatra da nema dovoljno vremena oporaviti se od borbe s Anthonyjem Pettisom koja je bila krajem studenog.

Nurmagomedov se oglasio na profilu svoje društvene mreže Instagram kada se proširila glasina da bi on i Jose Aldo mogli u oktagon.

"Ja ne želim zlostavljati malene borce. Želim bravu borbu, a takvu mi jedino može pružiti Tony Ferguson. Cijelu sam svoju karijeru proveo tražeći najjače borce. Svi navijači žele vidjeti mene i Tonyja u oktagonu. Aldo, nemoj izgubiti poštovanje svojih navijača i mene. Nemoj gubiti glavu i ulaziti u ovo. Ne nasjedaj na igre UFC-a. Ostani dosljedan sebi".

U svakom slučaju čini se da UFC zaista ne računa na Conora McGregora u prvoj polovici 2017. godine, ali mu želi ugovoriti sigurnog protivnika za lipanj ili srpanj. Onaj koji pobjedi u borbi za privremeni pojas u lakoj kategoriji na UFC eventu 209 bit će sigurni suparnik The Notoriousa u pravoj borbi za naslova prvaka! Nurmagomedov se čini kao siguran borac za taj event, a drugi će se tražiti između Fergusona, Alda i Diaza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider