FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Rekord UFC-a!

UFC 161: Stipe Miočić šokirao Nelsona s 487 udaraca, Pokrajac poražen!

Kanadski Winnipeg jutros je po hrvatskom vremenu ugostio UFC 161 na kojem su gledatelji mogli vidjeti rekordan broj primljenih udaraca jednog borca koji - nije pao!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva Hrvata bila su među glavnim akterima UFC 161 spektakla na kojem su gledatelji u 11 borbi vidjeli tek jedan tehnički nokaut i jednu giljotinu. U ostalih devet borbi suci su morali odlučiti pobjednika što sigurno nije ono su navijači htjeli vidjeti. No, ipak su vidjeli jedan rekord, a to je u broju primljenih udaraca u jednoj borbi.

Hrvatski ljubitelji slobodne borbe mogu biti sretni i nesretni nakon UFC 161. Američki Hrvat Stipe Miočić senzacionalno je slavio protiv favorita Roya Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca, a, nažalost, na isti je način Igor Pokrajac poražen od domaćeg borca Ryana Jimma.

Nelson primio rekordnih 487 udaraca od Miočića

Stipe Miočić je nakon poraza od Struvea pokazao kako se na njega ipak može ozbiljnije računati u teškoj kategoriji. Bio je to njegov peti nastup u UFC-u i četvrta pobjeda. Stipe je dominirao protiv Nelsona, inače petog rangiranog teškaša i na kraju zasluženo odnio pobjedu na krilima sjajne boksačke tehnike.

Dana White je nakon eventa otkrio kako su izračunali da je Nelson dobio čak 487 udaraca od Miočića. Ali na podu ga nismo vidjeli...

''Ovo je najveća pobjeda moje karijere'', rekao je Miočić nakon meča dok je Nelson samo mogao izraziti svoju frustraciju i čestitati boljem borcu.

Poki nije uspio

Igor Pokrajac nije uspio doći do pobjede, a kamoli do željenog bonusa za borbu večeri. Ryan Jimmo je nanio peti poraz Pokiju u 10. borbi u UFC organizaciji. Kanađanin je uspio u svom naumu, većinom je Hrvata držao uz žicu ili na podu i tako ostvario dominaciju.

''Htio sam otvorenu tučnjavu, ali nisam je dobio od Ryana Jimma kome svejedno čestitam. Dobro sam, nemam ni ogrebotinu'', poručio je putem Facebook profila razočarani Pokrajac.

U borbi večeri Rashad Evans je došao do vrijedne, ali i tijesne pobjede nad Danom Hendersonom. Slavio je Rashadom odlukom sudaca koji nisu bili jednoglasni u tome tko je bio bolji

UFC 161, rezultati glavnih borbi:

Rashad Evans pobijedio Dana Hendersona – odluka sudaca

Stipe Miočić pobijedio Roya Nelsona - jednoglasna odluka sudaca

Ryan Jimmo pobijedio Igora Pokrajca - jednoglasna odluka sudaca

Alexis Davis pobijedila Rosi Sexton - jednoglasna odluka sudaca

Shawn Jordan pobijedio Pata Barryja - tehnički nokaut

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider