FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Čast je raditi s njim'

U Zagreb stigao jedan od najopasnijih boraca na svijetu!

Njegove se borbe ne odvijaju u ringu, već u svakodnevnom životu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eyal Yanilov majstor je izraelske obrambene vještine „krav maga“, a na zagrebačkom velesajmu podučavao je hrvatske instruktore.

"Pripremam ljude fizički, psihički, tehnički i taktički da se znaju nositi sa stresnim, nasilnim susretima", kaže Yanilov.

Cilj je uočiti, izbjeći, pa tek onda razriješiti bilo koju vrstu napada. Svoje znanje Yanilov je došao prenijeti hrvatskim instruktorima.

"Vičite - molim vas, ne želim se boriti s vama! I onda kad vas napadne – bam…“, objašnjavao je Yanilov svojim učenicima.

Njih tridesetak upijalo je svaki savjet. Kako spasiti taoca ili obraniti se od napada nožem.

55-ogodišnji Izraelac oduševio je sve prisutne. Cristiano Fubiani, instruktor „krav mage“ iz Italije: "Gospodin Yanilov je najbolji na svijetu, i svaki instruktor od njega može mnogo toga naučiti. Zato sam tu, kako bih unaprijedio svoju tehniku i prenio je svojim učenicima."

Irena Hranjec, instruktorica „krav mage“ u Hrvatskoj: "Prije svega je čast radit s njim. Svaki trenutak treninga se iskoristi do kraja i svaki savjet je vrlo koristan.“

Koristan je bio i agentima FBI-a i CIA-e, kao i brojnim vojnicima koje je Yanilov podučavao posljednjih 30-ak godina. Stoga njegove pohvale imaju posebnu težinu.

"Organizacija u Hrvatskoj radi na jako visokoj razini i iskreno jako sam ponosan na njih", zaključuje Yanilov.

Velik je to kompliment našim instruktorima čije bi vještine nekome mogle spasiti život.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider