FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Šire se glasine

Teorija zavjere ili... Je li moguće da su suci 'meča stoljeća' ovo prešutjeli?

Kako to obično biva, nakon velikih boksačkih mečeva, kao što je to bio okršaj Floyda Mayweathera i Mannya Pacquiaoa, uvijek isplivaju neke kontroverze…

Dva dana nakon „meča stoljeća“ između Floyda Mayweathera i Mannya Pacquiaoa, u kojem je Amerikanac slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, pojavila se teorija zavjere prema kojoj je došlo do administrativne pogreške tijekom bodovanja na službenom semaforu.
Pojavile su se glasine kako je došlo do zamjene kutova kod brojanja glasova, odnosno da je rezultat glasovanja zapravo trebao biti obratan.

VIDEO Floyd Mayweather slavio protiv Mannyja Pacquiaoa

Suci uz ring Glenn Feldman, Burt Clements i Dave Moretti dali su veliku prednost Mayweatheru, ali na sudačkom zapisniku, u kolonama gdje su zapisali rezultat, pobjedničke brojke bile su ispod crvenog kuta, koji je pripadao Pacquiaou. To je navelo neke komentatore da zaključe kako je došlo do zabune prilikom bodovanja a onda i proglašenja pobjednika. Nije trebalo puno pa da se pojave teorije zavjere kako su suci prešutjeli pogrešku i pustili da se pobjednikom proglasi američki boksač.

Ispod Morettijeva zapisnika stoji rukom napisano kako je Mayweather pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Mnogi su bili iznenađeni ovakvom odlukom sudaca, većina je mislila da je meč prilično izjednačen, da će biti neriješeno ili će netko pobijediti s malom prednošću, a na kraju je Mayweather slavio s velikom razlikom u bodovima (118-110, 116-112, 116-112). Slavni Evander Holyfield jedan je od onih koji sumnjaju ispravnost sudačke odluke.
„Mislio sam kako će Pacquiao pobijediti s malom prednošću“, kazao je bivši apsolutni svjetski prvak.

Odmah nakon meča društvenim mrežama proširile su se sumnje u ispravnost sudačke odluke. Pojavile su se brojne teorije i spekulacije. Sudački zapisnik došao je kao naručen sumnjičavcima. Ipak, ako pogledate zapisnik, najlogičnije je zaključiti da su suci napravili klasičnu pogrešku zamjene boja pod imenima boksača. Teško je povjerovati da bi suci ostali nijemi kod proglašenja pobjednika. Budući da je odluka donesena jednoglasno, znali bi da nešto nije u redu. Da je bilo 2:1, možda bi mislili da su druga dva suca drugačije bodovala. Ovako, teško je vjerovati da bi to prešutjeli… 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider