FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakl u Ljubljani

Teo Mikelić: Naslov FFC prvaka bio bi vrhunac dosadašnje karijere!

Ljubljana će 3. listopada biti domaćin 14. izdanja Final Fight Championshipa, a u posljednjoj borbi večeri vidjet ćemo novi obračun dvojice ponajboljih kickboksača lake kategorije u cijeloj regiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teo Mikelić bio je juniorski prvak svijeta u kickboxu te europski u taekwondou, a u profesionalnoj je karijeri stekao ime nastupima na Final Fight Championshipu. Upravo ti nastupi i pobjede omogućili su mu da u ožujku postane sudionik zagrebačkog Gloryja gdje je ostavio i više nego dobar dojam u meču s iznimno opasni Murthelom Groenhartom.

"Taj mi je meč otvorio mnoga vrata. Nastupio sam na događaju koji je organizirala najjača svjetska kickboxing promocija i to mi je bio dodatan motiv za dokazivanja na eventima regionalnih organizacija. Bilo je to veliko iskustvo iako sam odradio jednu rundu, ali na drugoj je strani bio protivnik svjetske klase. Rušio sam ga u prvoj rundi i na kraju sam zbog posjekotine izgubio meč. No, od tog sam meča napredovao barem 30 posto U ovom sam trenutku kvalitetniji borac nego sam bio na početku godine. Osobno ne znam što su ljudi u mom kutu očekivali od mog nastupa, ali ja sam znao da mogu u ring i s takvim borcem kao što je Groenhart. Iskreno, bio sam malo razočaran što je sve tako završilo jer sam osjećao da ga imam.", rekao nam je na početku razgovora Mikelić.

Glory je otvorio nove mogućnost pa je nakon toga Mikelić bio i sudionik novog zanimljivog događaja - Qabala Fight Series koji je održan u lipnju. Na turniru osmorice zaustavljen je u polufinalu i to ponovo zbog posjekotine.

"To je ipak bilo puno drugačije iskustvo od nastupa na Gloryju. Već u prvom kolu sam imao vrlo kvalitetnog borca iz Litve, Tadasa Jonkusa, i dobio sam taj meč odlukom sudaca. Nakon borbe sam u svlačionici povraćao, promijenio rukavice i odmah morao ponovo u ring s obzirom na to da je borba prije mog polufinala brzo završila. Protivnik mi je bio Nijemac Juri Kehl. Loše sam otvorio taj meč, ali sam ga uspio srušiti jednom u prvoj rundi. Nakon tri runde meč je bio neriješen, a u ekstra rundi mi je ponovno pukla arkada. Iskreno ne bih ni mogao odraditi finale. Turnirski način borbe je iznimno težak jer sve se odvija u nekih sat i pol do dva, a već u prvom meču moraš biti pravi."


Pravi i na visini zadatka Mikelić će morati biti i u Ljubljani gdje ga u borbi za naslov FFC prvaka u lakoj kategoriji očekuje Samo Petje. Njih se dvojica dobro poznaju jer u proljeće 2013. borili su se na FFC-u koji je održan u Poreču. Tada je uspješniji bio Mikelić.

"Petje je sjajan i opasan borac što potvrđuje i visok broj borbi koje je završio nokautom. Obojica smo od tog našeg meča puno napredovali. Ja sam za 40 posto spremniji i kvalitetniji nego tada, ali ovo će biti jedan sasvim novi meč."

Nekih posebnih tajni nema i Mikelić zna što mu je činiti da dođe do pobjede koja bi mu donijela naslov prvaka.

"Vrlo je čvrst i ima opasno koljeno, ali borba je po K-1 pravilima što mi ide u prilog. Da, koljeno mu je opasno i nakon njega uvijek slijedi serija krošea kojima završava borbe. Ipak mislim da je dosta statičan. Morat ću se dosta kretati i neutralizirati njegova koljena. Osobno, mirno očekujem taj meč jer znam da sam ga već jednom pobijedio. S druge strane on će sigurno biti dodatno motiviran kako bi mi uzvratio za taj poraz."

Naslov prvaka bio bi kruna dosadašnjeg dijela karijere za Mikelića.

"FFC mi je otvorio mogućnost da se za mene čuje u svijetu kickboksa. Naslov prvaka bio bi još jedna velika stepenica u mojoj karijeri i u ovom trenutku to mi je glavni cilj. No, jasno je da bi se s tom pobjedom otvorile nove velike prilike.", rekao je na kraju Mikelić koji se i zahvalio cijelom timu s kojim se priprema za FFC 14.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider