FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
to su svi čekali

Svijet će ipak stati: Dogovoren datum borbe svih borbi, vrijedne 300 milijuna dolara!

Čekao se potpis neporaženog Amerikanca, i Floyd Mayweather je konačno stavio potpis za borbu koja se čeka godinama i koja će oboriti mnoge rekorde...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Bit će to borba koja će potući sve rekorde'', tako je najavio meč Mayweathera i Pacquiaoa Sugar Ray Leonard. Boksački velikan i član velike boksačke četvorke 80-ih (Hagler, Hearns, Duran, Leonard) koja je pružala nezaboravne mečeve. Baš takav trebali bi gledati 2. svibnja u Las Vegasu.

Godinama je borba bila ''korak do'' no utjecajni engleski Guardian potvrđuje kako je sve dogovoreno.

''Rješavaju se posljednji detalji. Borba će biti u produkciji Showtime – HBO, kao što su radili borbu Lewisa i Tysona. Ne mogu dočekati biti će to velika stvar’’, izjavio je Sam Watson, čovjek iz Mayweatherovog stožera.

Od 2009. krenuli su prvi pregovori koji su propali. Mayweather je inzistirao na testiranju Pacmana i priča je trajala mjesecima. Floyd je inzistirao da testiranje obavi USADA (Američka antidopinška agencija), no Bob Arum, Pacmanov promotor je smatrao kako to nije dovoljno neutralna agencija.
Godinu potom se opet pokušalo. Zapeli su između ostalog i oko uvjeta.

''Zaradit će sigurno zagarantiranih 40 milijuna dolara, s nikim neće zaraditi takve novce osim u borbi protiv mene'', grmio je Floyd 2010. Pri tom i propisno vrijeđao Filipinca.

''On je mala žuta čimpanza. Kada zgazim tog patuljka homoseksualca natjerat ću ga da mi napravi suši s rižom'', retorika koja je podsjećala na Tysonove konferencije za medije.

I 2015. je konačno bila treća sreća. Svi su nestrpljivo čekali razvoj pregovora.

''Ne znam koliko i ljudi koji su unutra koji dogovaraju meč, ali to bi definitivno bio poseban izazov za nas. A mi volimo izazove'', izjavio je prije nekoliko dana legendarni Freddie Roach, Pacmanov trener.

I pred 36-godišnjim filipinskim božanstvom konačno je nakon 62 profi borbe izazov karijere protiv godinu dana starijeg Mayweathera. Procjenjuje se da će se okrenuti oko 300 milijuna dolara na ovom meču. Toliko je recimo Tyson spiskao u svojoj karijeri. Velika, velika, zaista epohalna ne samo boksačka nego sportska stvar. Las Vegas. 2. svibnja. Mayweather – Pacquiao. Ne možemo dočekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider