FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakl u Opatiji

Staring: Moram opravdati Overeemovo povjerenje u ratu protiv Rodrigueza!

Opatijska sportska dvorana Marino Cvetković 20. prosinca će po treći puta ove godine ugostiti ring Final Fight Championship organizacije, a ulog je vrlo velik, pogotovo za 40 boraca pobjednika četiri kvalifikacijskih Futuresa koji će pokušati tog dana ostvariti ukupnu pobjedu i time osigurati ugovor s jednom od najboljih borilačkih organizacija za 2015. godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FFC je u četvrtak najavio da će u glavnoj borbi večeri na FFC Futures 2014 Super Finalu nastupiti ultra iskusni Amerikanac Ricco Rodriguez, koji se može pohvaliti da je tijekom svoje karijere bio i prvak najbolje svjetske MMA organizacije UFC, a protivnik će mu biti čvrsti Nizozemac Dion Staring.

MMA fanovi su složni da se radi o odličnoj borbi u kojoj će moći vidjeti u akciji dva borca koji su prošli praktički sve što postoji u borilačkom svijetu i sad će kompletno svoje stečeno znanje morati pokušati iskoristiti na najbolji mogući način kako bi osvojili titulu FFC prvaka u kraljevskoj kategoriji.

Do ulaska u ring preostalo im je još čak 70 dana za odrađivanje priprema, a one će očito biti vrlo intenzivne, što smo imali priliku saznati u razgovoru s Dionom Staringom.

"Moji treneri Mike Passenier i Stuart Samson će mi sigurno složiti paklene pripreme i odličnu taktiku. Većinu svojih priprema odradit ću u Mike's Gymu i Bully's Gymu u Nizozemskoj gdje imam odlične uvjete i potpuno sam uvjeren da ću biti maksimalno spreman za meč u Opatiji", rekao nam je Dion.

"Rodriguez kotira kao odličan parteraš, ali u ovom trenutku mi je teško prognozirati hoće li se naša borba više vremena provesti na nogama ili u parteru. Ono u što sam siguran je da ćete imati priliku gledati pravi rat u ring. Jedan ćemo drugome prirediti pravi pakao. Ricco je odličan borac s ogromnim iskustvom i mnogo pobjeda iza sebe. Zaista je odličan borac i veliko ime, ali ima i on neke slabe točke koje bi se mogle iskoristiti", smatra nizozemski borac.

Nema sumnje kako svakom borcu iznimno puno znači osvajanje pojasa jedne prestižne organizacije kao što je FFC... "Pobjeda u ovom dvoboju značila bi mi zaista mnogo. Pogotovo jer je iza mene sve donedavno bio nešto lošiji niz i sad su me ponovno krenule pobjede. Zovko mi je pružio priliku postati prvak FFC-a i to je nešto što iznimno cijenim."

"Moram se ovom prilikom zahvaliti svojim trenerima Mikeu i Stuartu koji vjeruju u mene, ali također i Alistairu Overeemu te Tomu Derkzenu koji su mi svojim pozitivnim razmišljanjem uvijek pomagali kroz karijeru. Hvala svima na podršci, pogotovo fanovima u Hrvatskoj", rekao je Staring na kraju razgovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider