FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Legenda koja to zaslužuje

Spomenik najtrofejnijem boksaču Mati Parlovu je spreman

Spomenik najtrofejnijem hrvatskom boksaču Mate Parlovu, uskoro ce biti postavljen u rodnom gradu Puli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, koji je ujedno i inicijator projekta spomenik Mate Parlov, održao je sastank u Puli sa gradonačelnikom Borisom Miletićem, u sklopu privođenja kraju projekta spomenika slavnom boksaču.

Predsjednik HBS-a je izrazito zahvalan svim komisijama uključenim u projekt, te njihovim predsjednicima. No, kako je projekt spomenik Mate Parlov u završnoj fazi raspuštanje komisija je običajna praksa, jer su donesene sve bitne odluke, sukladno svojim ovlastima raspustio sam deveteročlanu Komisiju projekta Mate Parlov, kao i komisije za idejno rješenje spomenika sportašu Hrvatske 20. stoljeća, te knjigu, odnosno strip o Mati Parlovu, kao i za dokumentarni film. Ujedno razvlastio je i Predsjednike istih, najavljujući finalizaciju dogovorenog u skoro vrijeme rekao je Bono Bošnjak.

''Projekt se bliži kraju i imali smo konstruktivne razgovore u Puli, kamo sam došao po 10 jubilarni put iz Zagreba. Spomenik od 2.60 metra izgleda zaista impresivno. Drago mi je što se u Puli oko svega angažirao sam gradonačelnik Boris Miletić, koji je čvrstog stava da nam pruži podršku u svakom obliku'', izjavio je Bošnjak na povratku iz Istre, gdje je još jednom obišao lokacije koje su bile predložene, a najviše se zadržao upravo na lokaciji podno amfiteatra Arene.

Usprkos brojnim problemima, rad akademskog kipara Ante Jurkića je gotov. Isto tako prijelom stripa odnosno knjige o Parlovu je u finalizaciji, kao i dokumentarni film. Hrvatski boksački savez se tako po inicijativi predsjednika Bošnjaka želio na najbolji mogući način pokloniti Najboljem sportašu Hrvatske 20. stoljeća Mati Parlovu. Jednom od sportaša po kojem je Lijepa naša prepoznata širom svijeta. Pokazatelj je to kako Hrvatska i Hrvati znaju cijeniti svoje legende.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider