FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'legenda ovog sporta'

BiH borac naslutio koliko je Cro Cop dobivao novca po borbi

Borac iz BiH Tomislav Spahović moža je otkrio koliko je otprilike zarađivao Mirko Filipović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karijera Mirka Filipovića je završena, ali on će i dalje ostati najbolji borac s ovih prostora. Cro Cop je bio i ostao legenda MMA-a i kick-boksa zbog čega je u bogatoj karijeri koja je trajala 20-ak godina zaradio 'pristojan' novac.

Cro Cop izazvao vlastitog sina: Ako me natjera da tapkam, dobiva sav novac

Po tko zna koliko puta je Mirko sam priznao kako je već zaradio dovoljno da osigura mirnu egzistenciju svojoj obitelji, no zarade u sportu su većinom tajna. Nagađalo se koliko Cro Cop dobiva po odrađenoj borbi, a možda je to sada otkrio jedan od mlađih boraca Tomislav Spahović.

Kažemo možda, jer ni borac iz BiH ne zna točne brojke. U intervjuu za source.ba spomenuo je Cro Copa u odgovoru na pitanje kada će doći do njegovog okršaja sa sunarodnjakom Denisom Stojnićem.

''Teško je da će doći do tog meča jer Denis traži preveliku svotu novca. Volio bih da dođe tog meča, ali cifra koju traži je suluda. On traži ogromne pare. U UFC-u je bio plaćen 5 ili 10 tisuća dolara po borbi. Kada od toga odbijete porez ispada da se borio za 5 ili 6 tisuća dolara u oba meča. Za dvoboj protiv mene traži 100 tisuća maraka, odnosno 50 tisuća eura.''

Spahović kaže da toliko vrijedi borba samo jednog borca kod nas.

''Toliko vrijede borci poput Cormiera ili Velasqueza, boraca koji su šampioni u UFC-u. To su imena visoke kvalitete. U Europi osim Mirka Filipovića niti jedan borac ne vrijedi te pare. Jedini Mirko uzima 200 ili 300 tisuća eura po borbi, pa čak i više. On taj novac zarađuje zbog svoje reputacije jer se radi o legendi ovog sporta. On jedini može reći da toliko vrijedi. Reći da Denis toliko vrijedi je smiješna priča.''

Koliko je Mirko zarađivao u karijeri vjerojatno nećemo nikad doznati, no ne može nitko reći da doslovce krvavo nije zaradio svoj novac.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider