FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 13

'S Croatom još nisam završio, on samo legne na protivnika i čeka'

Na FFC 13 eventu u Zadru, svoj drugi nastup u organizaciji imat će Darko Banović, austrijski borac rodom iz Bosne i Hercegovine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u svom debi nastupu poražen, ovog puta namjerava pokazati sav svoj potencijal te što prije završiti borbu protiv Blažičevića.

22-godišnji rođeni Sarajlija, koji je odrastao te trenutno živi i trenira u Beču, vjeruje kako ima kvalitete za uspjeti unutar FFC-a. I to namjerava dokazati već u borbi protiv Matije Blažičevića, borbi u kojoj je blagi favorit. Kao u uvod u taj nastup, porazgovarali smo s ovim simpatičnim i srčanim momkom koji inače nastupa u perolakoj kategoriji. Dosadašnji skor u karijeri mu je 9-3, a sve pobjede ostvario je prekidom.

Na svom prvom FFC nastupu poražen si od Barria nakon odluke sudaca. Koje si pouke izvukao iz tog meča i gdje misliš da je bio ključ i razlog tog poraza?

Ja sam bio spreman za nastup u Sarajevu, no nakon što je taj event otkazan nastavio sam trenirati. Ukupno sam trenirao osam tjedana i bio sam premoren. A što se mene tiče, to s Barriom još nije gotovo, jer njegov način borbe je za mene izuzetno bezvezan, kao i za publiku. Legne na tebe i čeka da vrijeme prođe. Mislim da nas je sudac trebao vratiti gore, jer nije bilo gotovo nikakve aktivnosti.

Koliko je uopće predstavljala činjenica da nastupaš u FFC-u i hoće li ovog puta biti lakše, budući da je drugi nastup?

Naravno da mi je nastup na FFC puno značio, kao što uostalom znači i većini boraca i bilo je malo pritiska da odradim dobru borbu. Nadam se kako će ovog puta sve biti puno lakše.

Kako ti se čini cjelokupna FFC organizacija i gdje vidiš svoje mjesto unutar nje?

FFC je jedna od najboljih profesionalnih liga u Europi, a već se naveliko o njoj priča i u svijetu. Ti ljudi se stvarno pobrinu za borce, izuzetno nas poštuju i pobrinu se da nam ništa ne nedostaje. U prošlosti sam imao nastupa gdje sam noć prije meča spavao na podu u klubu. Vrijeme će pokazati gdje je moje mjesto u FFC-u, no još jednom ponavljam da o organizaciji stvarno mislim sve najbolje.

A kako ti se čini FFC roster tvoje kategorije i koga tu smatraš najboljim borcem?

Pratim FFC koliko mi vrijeme dozvoljava. Ima puno dobrih boraca, imam respekt prema svima njima i uistinu ne bih nikoga htio izdvojiti.

Tvoj protivnik Blažičević ima slabiji skor od tebe, 5-6, no ostvario je pobjede u svoja dva FFC nastupa, što znaš o njemu?

Iz videa njegovih borbi, koje sam uspio pogledati, vidi se da je izuzetno srčan borac. Njegov skor ne predstavlja puno, jer najvažnije su pripreme za borbu, koje su svaki put drugačije. Broj borbi je uistinu relativan pojam.

Gdje vidiš svoju priliku u borbi i čega se najviše trebaš paziti kod svog suparnika?

Pristupit ću mu kao svakom protivniku, jer nikoga ne podcjenjujem. Moram se paziti svega, jer je opasan borac. No ja sam spreman za svaku situaciju, gdje god nas borba odvede, neću ništa forsirati. Bilo da se odvije na nogama ili u parteru, spreman sam doći do pobjede.

Znamo da voliš završavati svoje borbe, odnosno sve pobjede si ostvario prekidom, hoće li i u ovoj borbi plan biti što prije završiti svog protivnika?

Naravno, kao i uvijek, moj je cilj što prije završiti borbu. Tako je bolje i za mene i za njega, haha.

Kakvi su uvjeti za trening u Austriji i koliko si zadovoljan sveukupnom scenom tamo?

Imamo sve što je potrebno jednom borcu, ali što se tiče organizacije borbi, mislim kako bi to moglo biti bolje. Interes za sport je velik, ima jako puno dobrih klubova i svi su sjajno opremljeni. Problem je samo što država Austrija još uvijek nije službeno priznala MMA kao sport, odnosno smatraju ga prebrutalnim. Također, slabo se prati i u javnim medijima, no vjerujem kako će s vremenom to doći na svoje.

Što se tiče boraca, ima nekoliko sjajnih momaka koji nastupaju po cijelom svijetu i imaju jako dobre rezultate. No, ne bih htio nikoga izdvojiti da nekoga ne zaboravim, pa da se uvrijedi. A da ih nabrajam baš sve, bilo bi previše.

Imaš li neki određeni plan za 2014. godinu?

Jedini mi je plan da nakon borbe odmorim, a to ću napraviti tako da ću otići u svoju kuću u Podgoru kraj Makarske. Plan je uživati u morskim čarima i, kako se kaže, odmoriti dušu. Nakon toga se moram vratiti u Austriju gdje mi slijedi služenje vojnog roka, no u međuvremenu ću trenirati te nadam se i odraditi pokoji meč.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider