FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Final Fight Championship

Ruben Wolf: Cilj mi je doći u UFC!

Ruben Wolf, MMA borac iz Njemačke, po drugi će put u kratkom vremenu doći u Hrvatsku. Početkom svibnja ove godine na FFC 2 Futuresu borio se protiv Ante Delije koji ga je svladao giljotinom. U Zadru će mu na FFC 13 protivnik biti Saša Milinković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruben Wolf je karijeru profesionalnog MMA borca započeo 2010., nakon što je godinama bio hokejaš. No, česte suspenzije zbog velikog broja isključenja nagnale su ga da promijeni karijeru i krene u svijet slobodnih borbi. U ovom je trenutku na polovičnom učinku jer u 12 borbi ostvario je 6 pobjeda i 6 poraza. U tih 12 dosadašnjih borbi jednog je protivnika posebno zapamtio i izdvojio.

"Rekao bih da mi je Gerald Turek, s kojim sam se borio u studenom prošle godine, bio dosad najzahtjevniji protivnik. On je iskusan borac, mogu slobodno reći veteran koji ima glavu čvrstu poput stijene, a i odličan je tehničar", rekao nam je na početku razgovora Wolf.

Nakon što je bio u Opatiji imat će priliku upoznati se i s drugim hrvatskim gradom.

"Iskreno, ne znam mnogo o Zadru, ali pokušao sam se informirati koliko god mogu. Znam da je to grad velike povijesti, grad s brojnim znamenitostima koji ima lijep krajolik. No, nažalost neću imati previše prilike razgledati ga i bolje upoznati."

Zato je dobro proučio svojeg protivnika Sašu Milinkovića kojem će ovo biti drugi nastup na Final Fighting Championshipu.

"Znam da je odličan u grapplingu što potvrđuje kad se borba prebaci u parter. Upravo zato mislim da je moja prednost u toj borbi u stand-up dijelu. Tu sam sigurno favorit. Međutim i u parteru se osjećam prilično dobro i samopouzdano. No, vidjet ćemo. Svaka borba donosi mnogo nepredviđenih situacija. Naravno, morat ću biti posebno oprezan da se ne dovedem u neku glupu situaciji kao što je to bilo protiv Delije. Morat ću pokušati izbjeći submission kojim bi borba mogla biti okončana."

O taktici za meč nije želio previše govoriti, ali sasvim je jasno da će pokušati sve učiniti da se borba ne prebaci u parter.

"Ne želim vam otkrivati detalja oko taktike za ovu borbu. Mogu vam samo reći da želim vidjeti je li spreman izdržati moje udarce. Ako pak borba ode u parter nema veze. I za to sam spreman."

Jedno je sigurno, kad je Wolf u ringu gledatelji mogu očekivati mnogo akcije jer u svojim se mečevima nikad ne štedi.

"Uvijek tijekom borbe dajem sve od sebe kako bi gledatelji mogli uživati. FFC i ljudi koji rade u toj promociji prema meni su iznimno korektni i vrlo su susretljivi. Ono što je bitno i što sam shvatio dok sam bio u Opatiji, navijači su u Hrvatskoj sjajni. Zbog svega toga dati ću sve od sebe kako bi pokazao koliko sam počašćen što mi vjeruju i daju priliku da sudjelujem na ovako dobrom eventu."

Wolfovo bi zadovoljstvo bilo još veće kad bi u petak 6. lipnja u dvorani na Višnjiku došao do pobjede.

"Nadam se da ću u Zadru ostvariti pobjedu te da ću samim tim zaslužiti nove nastupe na FFC-u. Kad je budućnost u pitanju u ovom trenutku jednostavno želim biti što duže profesionalac u ovom sportu, sve dok se mogu boriti. Naravno, kao i svima koji sudjeluju u MMA borbama, glavni mi je cilj jednog dana stići do UFC-a", rekao je za Fight Site Ruben "The Viking" Wolf.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider