FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Revanš protiv Krušiča

Račić: Zaslužio sam ovu priliku u FFC-u i bit ću spreman za sve na putu do titule

U idućih 15-ak dana borci Lemmy Krušič i Antun Račić prilično često će se prisjetiti ljeta 2010. godine kad su obojica još bili u početnim fazama svojih MMA karijera te su odradili meč u kojem je na kraju slavio Račić zahvaljujući gušenju u drugoj polovici prve runde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na odličnom FFC-u 14 koji će se 3. listopada održati u Ljubljani na rasporedu je njihov revanš, a sve je dodatno začinjeno time što je to prvi meč za titulu prvaka u MMA dijelu te hrvatske organizacije.

Upitali smo stoga Antuna je li počašćen što se nalazi u prilici postati prvi borac koji se može okruniti FFC pojasom?

"Naravno da sam počašćen, ali mislim da sam tu priliku i zaslužio nakon tri vrijedne pobjede protiv kvalitetnih boraca kao što su Bojan Kosednar, Artak Nazaryan i Zoltan Turai. Definitivno mogu reći da jedva čekam ovaj meč u Ljubljani."

Krušiča si već prije četiri godine pobijedio, ali on kaže da ste se od tada oboje jako promijenili. Slažeš li se?

"Da, ja sam pobijedio u tom meču u ljeto 20101. godine u Portorožu, ali slažem se s razmišljanjem da je to prošlost. 03. listopada čeka nas nova borba, Lemmy je sigurno sada puno bolji borac nego što je bio tada, ali ni ja nisam odmarao posljednje četiri godine. Borio sam se protiv nekih prilično jakih imena i u organizacijama kao što je M-1 Global."

Hoćeš li svoju taktiku za ovaj meč bazirati na stand-upu ili planiraš više vremena provoditi u parteru?

"Moja taktika je zapravo vrlo jednostavna - moram pobijediti. Želim iz tog ringa izaći s pojasom oko svog struka i bit ću spreman na svaki segment borbe, za sve što mi se nađe na putu do slavlja."

Vrlo vjerojatno će osvajač pojasa u pero kategoriji za prvog izazivača imati pobjednika meča Barrio VS Bakočević. Koga bi radije u toj borbi ako postaneš FFC prvak?

"O tome još uvijek ne razmišljam, fokusiran sam potpuno na borbu protiv Krušiča. No, definitivno mi je zanimljiva borba između Croate i Vase, a kao pobjednika vidim Barria, iako bih volio i da se napokon Vaso nađe preko puta mene u ringu."

Koji meč te još na FFC-u 14 najviše zanima?

"Na popisu borbi u Ljubljani ima nekoliko zaista odličnih imena, i u MMA i u K1 dijelu. Mene najviše zanima novi meč Stipe Bekavca, ali također će odlična borba biti i između Petjea te Mikelića. Kažem, ima zaista jako puno zanimljivih mečeva na FFC-u 14.

Kakvi su planovi nakon borbe u Ljubljani? Ima li na vidiku već neki idući nastup?

"Moja želja je dodatno spustiti kategoriju i nastupati ubuduće do 61 kilogram. Mislim da je to moja kategorija i da ću u njoj puno više napraviti za svoju karijeru, ali vidjet ćemo sve kako će se razviti situacija nakon nastupa u Ljubljani."

Najavljeno je da se tvoj klupski kolega Maro Perak u Beču na FFC-u 16 bori protiv Nandora Guelmina. Kako ti se čini ta borba i kakva je prognoza?

"To je definitivno najzanimljivija borba ove godine! Jedva je čekam i siguran sam da će Maro u tom meču slaviti bez problema", smatra Račić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider