FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 14

Povijesni trenutak: 'Krećemo s borbama za titulu'

U srijedu je s početkom u 14:00 sati u ljubljanskom hotelu Austria Trend održana službena press konferencija povodom FFC-a 14 koji nas ovog petka čeka u dvorani Tivoli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očekivano, na press konferenciji su bili kandidati za prve Final Fight Championship pojaseve: Lemmy Krušič i Antun Račić u MMA, te Samo Petje i Teo Mikelić u KB konkurenciji. Novinarima su se također obratili i čelnik FFC-a, gospodin Orsat Zovko, kao i glavni urednik TV kanala Fight Channel koji stoji iza čitavog projekta, Marko Petrak.

Na početku je uvodnu riječ dobio Orsat Zovko koji je objasnio zašto se FFC već treći put vraća u Ljubljanu...
Zovko: Ljubljana je za nas poseban grad domaćin.

"Ovo je mali povijesni trenutak jer krećemo s borbama za titulu i upravo s time krećemo iz Ljubljane. Prisutni su borci u svojim mečevima dokazali da zaslužuju borbe za titulu i među njima ćemo u petak navečer imati prva dva pobjednika, prvu dvojicu koja će imati FFC pojas. Posebno mi je drago što smo ponovno u Austria Trend Hotelu. Moram priznati da se ovdje osjećam kao kod kuće. Gostoprimstvo ne može biti na višoj razini."

Krušič: Danas sam drugi borac u odnosu na prvi meč protiv Račića koji sam izgubio, neka bolji pobijedi!
Lemmy Krušič i Antun Račić su prije nekoliko godina već odradili dvoboj, a tada je slavio Dubrovčanin. No, situacija je danas puno drugačija. Obojica su etablirani borci sa sjajnim karijerama, a ulog je puno veći.

"Ja prije četiri godine nisam trenirao kao sad. Nisam radio s utezima, a imam i cijelu novu ekipu i trenere. Mislim da sam sad u usponu. Gledao sam Antunove mečeve. Mislim da je kvalitetan borac i poštujem ga kao borca i čovjeka. U petak ćemo odraditi super meč za publiku i neka bolji pobijedi."

Račić: Poštujem Lemmyja, znam da je napredovao i da neće biti lako!

Račić bi s obzirom na pobjedu u njihovom prvom meču trebao sloviti kao favorit. No, i on priznaje da je Krušič u međuvremenu jako napredovao što se i vidjelo u dvboboju protiv Vase Bakočevića koji je Slovencu i donio šansu za titulu...

"Osvajanje FFC pojasa mi znači jako puno jer je po meni FFC jedna od najboljih organizacija u Europi i napreduje iz priredbe u priredbu. Svaki put je sve bolji "fight card", kao i borci. Bila bi mi velika čast kad bih bio prvak FFC-a. To bi mi otvorilo i vrata drugih organizacija kao što su Bellator, UFC ili ONE FC", rekao je Račić i dodao par riječi o pripremama:

"Pripremio sam se za svaki segment borbe. Trenirao sam s Marom i Kristijanom Perakom koji će mi biti i u kutu u petak navečer. Odlično sam spreman i očekujem dobru borbu. A očekujem i da je Lemmy spreman. Dat ću sve od sebe da osvojim pojas. Lemmy je sigurno napredovao od našeg zadnjeg meča, ali nisam ni ja odmarao ove četiri godine. Borio sam se u jakim organizacijama protiv najboljih europskih boraca koji su sada već i u UFC-u. Gledao sam Lemmyjevu borbu protiv Vasa Bakočevića. Izdržljiv je, može primiti puno udaraca i ne odustaje. Bori se do kraja. No i ja imam kondicije, mogu sve tri runde odraditi "ful gas". Bit će jako zanimljivo."

Petje: Ovo je moja velika prilika

I Samo Petje je već odradio dvoboj protiv borca koji će mu u petak stajati na putu prema pojasu FFC prvaka. Teo Mikelić ga je svladao na priredbi u Poreču (FFC 6) koju smo pratili prije godinu i pol dana. Slovenac je u međuvremenu stasao u vrhunskog borca čemu svjedoče i odlični rezultati u posljednje vrijeme.

"Ja sam prije tog meča već jednom izgubio u Zagrebu i jako sam želio pobjedu. Vršio sam prevelik pritisak na sebe da moram pobijediti i to me pojelo. Poslije meča sam bio jako razočaran, ali kad sam pogledao meč shvatio sam da sam dosta griješio. Sada će biti skroz drukčije. Idem hladne glave u meč i dat ću sve od sebe da pojas ostane u Sloveniji", obećava Petje.
Mikelić: Prva pobjeda protiv Petjea mi daje dodatnu sigurnost
Mikelićeva karijera je također posljednjih godinu dana otišla strelovitim putem prema naprijed. Potpisao je za Glory, gotovo nokautirao Murthela Groenharta na priredbi u Zagrebu, a sada bi sve to trebao okruniti titulom FFC prvaka u kategoriji do 70 kilograma. Dodatnu sigurnost mu, kako kaže, ulijeva i činjenica da je protiv Petjea već jednom slavio.

"Sad sam sigurniji u sebe nego prvi put kad sam se borio s Petjeom iako sam ga pobijedio. Nisam bio zadovoljan ni minutom tog meča, to nisam bio ja. Sad sam 40% spremniji, motiviraniji i iskusniji. Spreman sam dati sve 150% za taj pojas. Čekam petak, pa ćemo vidjeti.", zaključio je Mikelić.

Na eventu u Ljubljani ćemo osim ova dva odlična dvoboja, pratiti još nekoliko borilačkih poslastica. Organizatori su istaknuli novi nastup Stipe Bekavca i Tomislava Spahovića u MMA dijelu, kao i slovenske zvijezde Mirana Fabjana i Denisa Chorchypa u KB-u.
Bekavca čeka neugodni udarač iz nizozenskog Golden Gloryja - Marcin Prachnio, Spahović se u FFC vraća protiv Mađara Okrosa, no najteže zadatke ipak imaju dvojica Slovenaca. Fabjana čeka najbolji crnogorski kick bokser, Boban Krušič, a Chorchypa odlični Dženan Poturak.

Sve u svemu radi se o dobroj pozivnici za slovensku publiku.

U četvrtak je na rasporedu službeno vaganje koje će se održati u isto vrijeme na istom mjestu kao i press konferencija. 14:00 sati, hotel Austrija Trend! Ulaz na vaganje je slobodan, a s obzirom na zanimljiva iskustva s prethodnih vaganja u Ljubljani, sigurni smo da će biti vatreno i posebno atraktivno. (Fight Channel PR)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider