FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nužna promjena

Postaje li u Hrvatskoj MMA – sport?

Slobodna borba je daleko od priznatog sporta u Hrvatskoj. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se nešto promijeniti u 2015. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbrže rastući sport na svijetu još uvijek je unatoč svjetski poznatim borcima poput Mirka Filipovića legislativno na margini sporta u Lijepoj našoj. I kao takav je, unatoč stotinama ljudi koji se bave profesionalno ili rekreativno, daleko od državne potpore koju uživaju mnogi drugi sportaši.

Predizborni trik ili ne, iz izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović poslali su priopćenje vezano oko statusa slobodne borbe u Hrvatskoj. Gospođa Grabar Kitarović najavila je borbu, onu za status sporta u našoj zemlji iako su ''tanki'' znanjem oko formalnih stvari.

''Smatram kako politika može i treba pomoći sportu kako bi ispunio navedene ciljeve, ali sam i stava kako se politika ne treba izravno uplitati u pitanja ustroja i upravljanja u sportu. Nisam upoznata s detaljima vezanima uz priznavanja statusa sporta mješovitim borilačkim vještinama (MMA - Mixed Martial Arts) niti s formalnim, zakonskim ili drugim preprekama koje stoje na tom putu'', pisalo je u dopisu.

S obzirom da Hrvatska MMA liga vjerojatno nije toliko utjecajna, vidjet ćemo hoće li ova priča ostati mrtvo slovo na papiru. S obzirom na popularnost slobodne borbe u Hrvatskoj, nadamo se da neće.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider