FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prštat će na sve strane

Popularna borkinja se osramotila: Imala previše kilograma na vaganju!

Naprosto je nevjerojatno da je uspjela premašiti dozvoljenu težinu za gotovo cijelu kategoriju.

Mackenzie Dern na vaganju (Screenshot: YouTube)

Službeno vaganje za UFC 224 ponudilo je šokantan ishod: MacKenzie Dern, jedna od najvećih zvijezda večerašnjeg eventa, premašila je vagu za gotovo cijelu kategoriju.

Izvagala je 55.8 kilograma, a njena borba s Amandom Cooper dogovorena je na za slamka kategoriju u kojoj borkinje smiju imati maksimalno 52 kilograma.

Tih 55.8 kilograma koliko je izvagala Dern je gotovo na granici muha kategorije i ovo je, gledano postotkom, jedan od najvećih padova vage u povijesti UFC-a, jer Dern je premašila vagu za čak sedam posto težine koju smije imati.

Nakon takvog raspleta borba je bila upitna, čekala se reakcija Amande Cooper. Ona je pristala boriti se i osim svog će, dobiti i 30 posto honorara koji je trebao pripasti Mackenzie Dern.

Iako je prihvaćanje borbe u ovakvoj situaciji veliki rizik, Cooper je pokazala veliku hrabrost.

"Sramota i nepoštovanje prema svim profesionalcima svijeta"

"Nisam šokirana što je ona pala vagu, ali tri i pol kilograma je sramota i nepoštovanje prema svim profesionalcima svijeta. Ali, neće se lako izvući. Pripremite se, na UFC 224 gledat ćete borbu slamka kategorije protiv muha kategorije", poručila je Cooper.

Mnogi će reći kako joj to i nije baš pametna odluka jer bi baš ta razlika težini i snazi mogla biti ono što će prevagnuti na stranu Dern.

"Naravno da sam frustrirana, ali bila sam spremna i znala sam da će se to dogoditi. Došla sam mentalno i fizički spremna za borbu i na tu situaciju, previše naporno sam trenirala i mogu pobijediti tu curu", kazala je Cooper.

Poslije takvog raspleta događaja na službenom vaganju, vatreno je bilo i na ceremonijalnom vaganju gdje je Cooper u dva navrata odbila ponuđeno rukovanje. Jedno je sigurno - prštat će na sve strane večeras u Rio de Janeiru.

Izravni prijenos možete gledati od 4 ujutro uživo na GOL.hr-u, a snimku na Novoj TV u večernjim satima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider