FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Croatian MMA League

Pogledajte što se sve događalo na polufinalu MMA lige

Ove subote opet smo vidjeli sjajne borbe polufinalne večeri Croatian MMA League-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tehnički nokauti i poluge opet su bili brojniji od sudačkih odluka na polufinalu hrvatske MMA lige koje ste mogli pratiti putem live streama na OYO.hr. Ovo su službeni rezultati:

Manuel Karić vs. Alen Pavošević (-84kg)

U prvom, revijalnom meču večeri snage su odmjerili Manuel Karić (Pirahna Kastav) i Alen Pavošević (Cromma Zagreb). Meč je krenuo udarcima u stojci s obje strane kojima je nedostajalo cilja, povezanosti i konkretnosti. Borba uskoro seli u parter i to na način da je Alen Pavošević uspio srušiti Karića. Karić je uspio rekuperirati gard u parteru, te iz te pozicije Pavošević nije bio u mogućnosti profitirati. Nakon što je sudac digao borbu u parter, Pavošević je pokušao ponovno s rušenjem, ali bez uspjeha. Druga runda protekla je u istom tonu, no posljednjih 10 sekundi obojica su spustili ruke i krenuli u otvorenu razmjenu na oduševljenje pune dvorane u Westgate-u.

Službeni rezultat: Alen Pavošević, jednoglasna odluka sudaca 3:0

Filip Pejić vs. Marko Burušić (-70kg)

Druga borba, u kategoriji do 70kn ugostila je Filipa Pejića (Olimp Ban Team) i Marka Burušića (UFK Novi Zagreb). Borba je počela odlično za Pejića koji je uspio plasirati dobar udarac rukom u stojci, no u parteru Burušić odlično koristi priliku i pokušava zagušiti Pejića tzv. trokutom, te preuzima dominaciju u parteru. Burušićeva dominacija u parteru protegnula se kroz čitav meč, te je uspio doći s leđa Pejiću i pobijediti tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Službeni rezultat: Marko Burušić, 2R, 2:59, TKO

Patrik Pereša vs. Matija Blažičević (-70kg)

Treći meč bio je ogled između Patrika Pereše (Trojan pula) i Matije Blažičevića (Croatian Top Team). U prvim minutama borbe Blažičević uspijeva zadati odličan desni kroše koji ipak nije dovoljno uzdrmao Perešu. Pereša uspijeva izboriti dobru poziciju, srušiti svoga protivnika i zauzeti dominantnu poziciju (side mount). Blažičević uspijeva rekuperirati gard i pokušava zagušiti Perešu trokutom, no to mu ne uspijeva. Ovakav rat u parteru nastavio se i kroz čitavu drugu rundu u kojoj je Pereša ipak bio dominantniji i nešto konkretniji te zasluženo pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Službeni rezultat: Patrik Pereša, jednoglasna odluka sudaca (3:0)

Tonči Peruško vs. Anto Radman (-77kg)

U četvrtom dvoboju večeri susreli su se Anto Radman (UFK Novi Zagreb) i Tonči Peruško (Trojan Pula). Radman je ovaj meč riješio prilično brzo, a visoko držanje brade i nisko držanje lijeve ruke u izmjeni udaraca je Peruška koštalo pobjede. Radman je plasirao odličan desni swing, uzdrmao svog protivnika i završio meč polugom na ruci.

Službeni rezultat: Anto Radman, 1R, 1:03, poluga na ruci

David Vasić vs. Tomislav Burec (-84kg)

Peti dvoboj večeri, u kategoriji do 84kg ugostio je Davida Vasića (Trojan Pula) i Tomislava
Bureca (Olimp Ban Team). David Vasić dominirao je čitav meč, prvo pokušajem gušenja (giljotine), a zatim i bacanjem iz klinča u parter gdje je uspio „uzeti leđa“ svom protivniku i završiti meč udarcima, te pobijediti tehničkim nokautom u prvoj rundi

Službeni rezultat: David Vasić, 1R, 2:17, TKO

Božo Mikulić vs. Matej Batinić (-93kg)

Šesti dvoboj večeri možda je jedan od najkontroverznijih dvoboja večeri, ali i isto tako najmanje zanimljiv. Matej Batinić odlično je skratio distancu kako bi izbjegao snaže udarce Bože Mikulića no u hrvačkom klinču Batinić nije bio konkretan. U stojci jednako tako kroz čitav meč nije bilo neke konkretnosti osim nekoliko udaraca s obje strane, te jedina stvar koja je zapravo bila opasnija je bilo Mikulićevo uzimanje leđa i pokušaj gušenja, što mu je vjerojatno i donijelo prednost kod sudaca i pobjedu jednoglasnom odlukom nakon isteka 2 runde po 5 minuta.

Službeni rezultat: Božo Mikulić, jednoglasna odluka sudaca (3:0)

Teo Radnić vs. Martin Batur (-93kg)

Sedmi dvoboj večeri bio je okršaj između Martina Batura (Bandog Zadar) i Tea Radnića (Pit Bull Split). Obojica su vrlo hrabro krenula u ovaj meč, no presudilo je Radnićevo iskustvo. U prvoj rundi obojica su plasirala čitav niz odličnih low kickova, te je Teo Radnić čak pokušao s jednim rušenjem koje je završilo dominantnom pozicijom Martina Batura koju ovaj nije uspio iskoristiti zbog isteka prve runde. Druga runda trajala je svega minutu i 21 sekundu u kojoj je Radnić uspio pogoditi Batura desnim swingom, zatim aperkatom, te meč završiti gušenjem. Ovo je ujedno i prva borba u Croatian MMA League-u u kojoj je Radnić uspio pobijediti nekim zahvatom.

Službeni rezultat: Teo Radnić, 2R, 01:21, gušenje

Siniša Alavanja vs. Dražen Glavaš (+93kg)

Pretposljednji, 9. dvoboj večeri, onaj između Dražena Glavaša (Cromma Zagreb) i Siniše Alavanje (Dragon Gym Vukovar) završio je prilično brzo. Glavaš je od početka pokazao da je bolji borac plasirajući nekoliko odličnih udaraca od kojih je jedan sjeo na bradu Alavanje, te je presudio meč. Na Glavašu je bilo jedino da završi meč udarcima u parteru što je ovaj odradio rutinski.

Službeni rezultat: Dražen Glavaš, 1R, 0:55, TKO

Marko Vrcić vs. Dorian Ilić (+93kg)

Dvoboj između Marka Vrcića i Doriana Ilića završio je na sveopće iznenađenje pobjedom Vrcića. U prvoj rundi Ilić je odmah zadao odličan direkt, no Vrcić je uspio borbu preseliti u
parter. Kako u parteru nije bio konkretan, sudac je borbu digao u stojku, te je završila runda. U drugoj rundi Ilić je uspješno izbjegavao rušenja te je Vrcić bio ozbiljno ugrožen. Ipak, Ilić nije imao dovoljno znanja da tu priliku iskoristi i Vrcić je ipak uspio srušiti Ilića u parter. U parteru je sudac prekinuo borbu zbog možebitnog ilegalnog udarca, no Marko Vrcić ipak je proglašen pobjednikom tehničkim nokautom. Vrcić je demonstrirao izuzetnu tjelesnu snagu, no ne i dobru kondicijsku pripremljenost na čemu će morati itekako poraditi do sljedećeg dvoboja.

Službeni rezultat: Marko Vrcić, 1R, 04:34, TKO

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider