FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Odlične borbe

Pogledajte galeriju i rezultate četvrtfinala MMA lige

Protekle subote Croatian MMA League ponovno je otvorila vrata svog četverokutnog kaveza najperspektivnijim hrvatskim borcima.

U prvom dvoboju prve četvrtfinalne večeri susreli su se Filip Pejić i Josip Brkić. Pejić je odmah na početku vrlo pametno skratio distancu i time poništio prednost Brkićeve visine. Iz klinča je Pejić uspio baciti Brkića u parter, ući u dominantnu poziciju (side mount) i završiti borbu polugom na ruci u prvoj rundi za minutu i 46 sekundi. Ovo je prva pobjeda Filipa Pejića u Croatian MMA League-u čime je poslao poruku svim natjecateljima kategorije -70kg.

SLUŽBENI REZULTAT: Filip Pejić, 1R, 1:46 poluga na ruci

Drugi meč bio je vrlo neizvjestan ogled između udarača Ivana Vladimira, te Marka Burušića. Meč je u startu krenuo razmjenom udaraca. Glavna greška Ivana Vladimira je bila ta što se povlačio spuštenih ruku, pa je tako sjeo jedan desni direkt Marka Burušića koji mu je omogućio ulazak u parter i dolazak u dominantnu poziciju (side mount). Iz te pozicije Burušić je uspio zadati nekoliko odličnih udaraca i meč završiti zahvatom gušenja.

SLUŽBENI REZULTAT: Marko Burušić, 1R, 2:55, zahvat gušenja

Meč između Tončija Peruška i Mateja Jurina, inače treći po redu, bio je pravi rat u stojci. Meč je krenuo vrlo otvoreno. Peruško je nekoliko puta pokušao spustiti borbu u parter, no u parteru se borba odvijala vrlo kratko i bez neke konkretnosti. U stojci su pljuštali ozbiljni udarci, no Peruško je vrlo pametno koristio svoju visinu i držao Jurina na distanci. Tonči Peruško bio je bolji borac i zasluženo pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca

SLUŽBENI REZULTAT: Tonči Peruško, jednoglasna odluka sudaca (3:0)

Još jedan odličan meč, po mnogima najbolji meč večeri, bio je onaj između Ante Radmana i Ivana Zovka. Ivan Zovko dominirao je borbom u stojci i čak dva puta desnim swingom srušio Radmana. Radman, u maniri pravog profesionalca zadržao je smirenost te uspio borbu prebaciti u parter i na iznenađenje čitave publike iz gotovo nemoguće situacije uspio pobijediti polugom na ruci. Ovo je bio jedan od najuzbudljivijih dvoboja Croatian MMA League-a do sada.

SLUŽBENI REZULTAT: Anto Radman, 1R, 4:34, poluga na ruci

Dvoboj između Zorana Đođa i Antonija Mijatovića prošao je u apsolutnoj dominaciji Mijatovića. Zoran Đođ nije uspio konkurirati Antoniu Mijatoviću ni u kom trenutku, pa tako čudi činjenica je Mijatović pobijedio odlukom sudaca. Vrlo zrelo, Mijatović nije silio nokaut jer je osjetio da je bolji i to se moglo vidjeti iz načina na koji se borio: smireno, pametno i slušajući savjete iz kuta. Odluka sudaca o pobjedniku bila je jednoglasna.

SLUŽBENI REZULTAT: Antonio Mijatović, jednoglasna odluka sudaca (3:0)

Meč Marka Lekića i Mateja batinića mnogi smatraju najmanje uzbudljivim dvobojem večeri. Ovaj meč mnogi smatraju najmanje uzbudljivim dvobojem večeri u kojem je uz puno taktiziranja ipak pobjedu odnio Matej Batinić. Smatra se kako je Matej učinio točno ono što mu je bio potrebno za pobjedu: držao ga na žici i dominirao kako u parteru, tako i borbom u stojci. Odlično riješenje za fizički vrlo jakog Lekića. Potrebno je spomenuti da je i Lekić odradio izvrstan meč, no pobjeda mu je zamalo izmakla.

SLUŽBENI REZULTAT: Matej Batinić, jednoglasna odluka sudaca (3:0)

U sedmom ogledu večeri susreli su se mladi Božo Mikulić i Elvis Huseljić. Meč je trajao samo 15 sekundi u kojima je izrazito eksplozivni Mikulić plasirao odličan udarac desnom rukom koji je nokautirao Elvisa Huseljića. Ovime je Božo Mikulić pokazao kako je odličan borac s kojim će svaki borac u kategoriji -93kg imati težak okršaj.

SLUŽBENI REZULTAT: Božo Mikulić, 1R, 0:15, K.O.

Dražen Glavaš imao je najlakši zadatak večeri. Njegov protivnik Josip Matković bio je ozlijeđen pa je Glavaš samo ušao u kavez i bio proglašen pobjednikom jednoglasnom odlukom sudaca.

SLUŽBENI REZULTAT: Dražen Glavaš, jednoglasna odluka sudaca (3:0)

Posljednji meč na oduševljenje publike bio je ogled između Siniše Alavanje i Maria Jagatića. Iako je Jagatić dominirao u stojci i na svaki nesmotreni nasrtaj Alavanje odgovarao udarcima, plasirao je zabranjen udarac koljenom u glavu dok je protivnik bio na podu i zasluženo bio diskvalificiran. Siniša Alavanja proglašen je pobjednikom ovog dvoboja u prvoj rundi, nakon minutu i 13 sekundi.

SLUŽBENI REZULTAT: Pobjeda Siniše Alavanje diskvalifikacijom Maria Jagatića, 1R, 1:13

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider