FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Meč desetljeća u Moskvi

Pobijediti pod svaku cijenu: Ruski Don King bacio na stol 23 mil. dolara!

Rus Aleksandar Povjetkin pokušat će svrgnuti s trona u teškoj kategoriji velikog Ukrajinca Vladimira Klička...

Nova TV i OYO.hr u subotu navečer donose dugo iščekivani boksački spektakl. Ogroman novac ponudila je ruska mašinerija ne bi li dovukla Vladimira Klička u Moskvu. Privukli su ga honorarom od 17 i pol milijuna dolara, a suparnik je Rus, neporažen u karijeri, bivši olimpijski pobjednik - Aleksandar Povjetkin, koji će zaraditi 5,5 milijuna dolara.

>> Borbe braće Kličko pogledajte na OYO.hr

Sve su Rusi na čelu s Vladom Hrjunovim, ruskim Don Kingom, napravili ne bi li za četiri dana gledali svrgavanje s prijestolja vladara svjetske teške kategorije Vladimira Klička. Vrhunska produkcija, zasigurno prepuna moskovska olimpijska dvorana, veliki novac i - svjetski protivnik. U ovom trenutku vjerojatno najteži kojeg Vladimir može dobiti.

''Najiskrenije ne zanosim se velikim riječima i glupostima. Pripremam se jednostavno za borbu. Mogu ljudi pričati što žele, ja mogu najavljivati da ću ga zapaliti ili nešto poput toga, ali sve što će se dogoditi vidjet ćete - 5.listopada'', kaže Aleksandar Povjetkin, ruski izazivač za svjetsku titulu koju za sada u svojim rukama čvrsto drži Ukrajinac Vladimir Kličko.

''Vjerujte mi, sve ću dati za ovu pobjedu. Kao što sam već rekao, u Moskvu sam došao kao sportaš i svjetski prvak. Moj zadatak je uvijek bio sljedeći: pobijediti pod svaku cijenu i to ću napraviti u subotu'', ističe Kličko.

Boksački stručnjaci ističu kako je Povjetkin predstavnik stare ruske škole. Naprednija verzija Ruslana Čagajeva. Odličan tehničar koji je u sjajnom meču protiv Marca Hucka pokazao da se zna izvući iz situacija kada je uzdrman. Njegov najveći adut je lijevi kroše kojim je upisao većinu od svojih 18 nokauta.

Vladimir je tri godine stariji i boksački puno iskusniji, dolazi na gostujući teren kao apsolutni prvak, ali veći pritisak je na Povjetkinu koji je u karijeri u samo dva meča odboksao svih 12 rundi. Otišao je kasno u profesionalce - tek s 26 godina. Karijeru je gradio postupno, dočekavši svoj veliki trenutak i priliku kakva se pruža vjerojatno jednom u karijeri.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider