FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Priznao tek sad

Pobijedio je Cro Copa, ali i skupo to platio: Smrskan nos, ovisnost i depresija

Hrvatski ljubitelji slobodne borbe sigurno se sjećaju Brendana Schauba, jednog od UFC boraca koji su slavili protiv Cro Copa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada se pojavila informacija o iznenađujućem povratku Mirka Filipovića u UFC, odmah su krenule špekulacije o mogućim protivnicima. Prije objave prve borbe, revanša protiv Gabriela Gonzage, spominjalo se i ime Brendana Schauba. I on je bio na 'popisu osvete', kojeg su Mirkovi navijači slagali za njegov treći dolazak među MMA elitu.

Teško je bilo Cro Copu nakon tog nokauta jer je imao Schauba u rukama, ali ga je propustio. Nakon te borbe baš je Schaub dva puta nokautiran, od Minotaura i Bena Rothwella. No, nije mu lako ni nakon pobjede protiv hrvatskog borca.

Otkrio je to Schaub nakon četiri godine gostujući u jednoj radijskoj emisiji.

"Za Mirka Filipovića sam bio najspremniji u karijeri. No, nakon meča me čekala teška rekonstrukcija nosa. Pogodio me laktom već u prvoj rundi i to mi je doslovno pomaknulo nos i kompletno smrskalo sve u njemu. I u drugoj rundi me pogodio na isto mjesto. Pomislio sam zašto sam tako umoran? Bio sam u odličnoj formi, no nisam mogao disati na nos i krv je jednostavno šikljala i gušila me u grlu", prenosi Fight Site njegove izjave.

"Tijekom operacije mi je ugrađena neka mreža jer su kosti bile toliko smrskane da nisu mogli pokrpati sve na jednostavan način. Sve su zašili, vratili na mjesto, no bolilo je kao vrag čim bi se pomaknuo. Takav sam morao mirovati čak 6 tjedana. To je bila najveća bol u mom životu. Prepisali su mi lijekove protiv bolova i ja sam se navukao. Postao sam ovisan", dodao je UFC borac.

Priznao je UFC-ovom komentatoru Joeu Roganu da je uzimao čak šest pilula dnevno.

''To je bilo odmah poslije Cro Copa. Pauzirao sam 10 ili 11 mjeseci zbog toga. Nakon svega sam se borio s Nogueirom. Četiri mjeseca sam bio teški ovisnik o Oxycotinu. Tada me posjetio prijatelj Joe Klopfenstein i uzeo mi je pilule. Znao je da sam jako ovisan. Čitavo vrijeme nisam bio svoj. Inače pričam puno, no tada sam postao samo seronja koji čila čitav dan. Sve je bilo usporeno, upao sam u depresiju. To je strašno iskustvo. Čitavo vrijeme sam bio nervozan. No, tada su mi dali meč protiv Nogueire i mogao sam se fokusirati na nešto."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider