FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kreće Europska MMA liga

Pejić se poigrava s 'fortunom'

Tri tjedna nas dijele od dugo najavljivane i očekivane Europske MMA lige.

Prvi event je pred vratima, 8. veljače Cibona će ugostiti europske gladijatore slobodne borbe koji dolaze iz 16 država uključujući i Hrvatsku. Boje naše zemlje u MMA kavezu na prvom eventu će braniti Filip Pejić (-70kg) iz Zagreba i David Vasić (-84 kg) iz Pule.

Stručni stožer hrvatske MMA reprezentacije čine izbornik Zelg Galešić i trener Bernard Ban. Jedan je proslavljeni MMA borac kojeg na Dalekom istoku znaju pod 'Benkei', drugi hrvačka legenda bivše države. Obojica u podvigu stvaranja prve hrvatske MMA reprezentacije.

''Očekujem punu dvoranu, očekujem punu podršku našim MMA reprezentativcima. Pogotovo zato što je Pejić iz Zagreba, a dečko si je kroz MMA ligu stvorio ime. Vjerujem da će doći mnogo njegovih navijača. Isto tako vjerujem da će se i Istrijani potruditi doći, ne sumnjam u Zelgove i Vasićeve navijače'', izjavio je Bernard Ban.

Na upit kako izgleda podjela 'prava i obaveza' u stručnom MMA stožeru, s obzirom da ga čine dva snažna autoriteta, Ban spremno odgovara.

''I jedan i drugi smo treneri, obojica smo verzirani u svim segmentima MMA-a. Zelg je došao iz udaračkih sportova, pa je prirodno koncentriraniji na taj dio, a ja sam zadužen za hrvačko-parterne tehnike. Tako da smatram da je to idealan spoj. Za ovaj event smo se dogovorili da radimo individualno, Zelg s Vasićem, ja s Pejićem. Oni iz Pule dolaze u Zagreb 20. siječnja i imat ćemo zajedničke pripreme do 26. siječnja. Dakle, šest zajedničkih dana naše repke. Krećemo udarat', krećemo grapplat'', veseli se Ban.

MMA je jedan od najuzbudljivijih i najnepredvidljivijih sportova današnjice, dlanovi i grla 8. veljače bit će uz naše dečke, ali o ishodu borbi, uvijek je teško nagađati. No Bernard Ban uvjeren je u prolazak naših gladijatora.

''Rikki Fortuna (Ujedinjeno Kraljevstvo) je upao kao zamjena za prvog borca koji se ozlijedio na treningu. Mislim da odgovara Filipu Pejiću po stolu borbe. Fortuna je parteraš, pa vjerujem da Filip neće imati problema s time. Naš Fićo je srčan i talentiran, sto posto vjerujem u njega. On je s osvojenim pojasom prvaka kategorije Hrvatske MMA lige doživio katarzu. Tu je stekao svoju afirmaciju. Uvjeren sam da Pejić prolazi Fortunu'', nije okolišao Ban.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider