FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sjajno otvaranje!

VIDEO: Pejić i Vasić donijeli Hrvatskoj prve pobjede u Europskoj MMA ligi!

Hrvatska je sjajno krenula u natjecanju Europske MMA lige - dvije borbe i dvije pobjede!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvije sezone Hrvatske MMA lige, krenuo je veliki projekt Europska MMA liga. U prosincu je Hrvatska dobila svoje reprezentativce u ovom natjecanju koji će se u pet kategorija boriti protiv kolega iz europskih zemalja. U prvom eventu u Ciboni, koja je ugostila osminu finala, vidjeli smo dva hrvatska predstavnika – Filipa Pejića u lakoj kategoriji Davida Vasića u srednjoj kategoriji.

Filip Pejić slavio je pred više od tri tisuće gledatelja na bodove i tako donio Hrvatskoj prvu povijesnu pobjedu u ovom natjecanju. Pejić se borio protiv Mađara Daniela Vikkera, koji je prihvatio meč u četvrtak nakon otkaza predstavnika Velike Britanije Rikkija Fortune.

Pružio je mađarski borac solidan otpor, no vidjelo se kako je hrvatski reprezentativac puno spremniji i kvalitetniji borac. Odradio je to Pejić rutinski želeći doći do sigurne pobjede koja ga je odvela u četvrtfinale.

Za razliku od Pejića, David Vasić je nakon minute već završio svog protivnika Mađara Imru Zsolta. Fantastičan nastup Puljanina završen je kimurom koja mu je brzinski donijela četvrtfinale Europske MMA lige.

Poznati prvi četvrtfinalisti

Večer je otvorila brza pobjeda mladog 19-godišnjeg turskog borca Sayita Huseyina Arsanalyieva koji je tehničkim nokautom pobijedio Makedonca Gjorea Stojanova. Laku kategoriju zatvorila je pobjeda Austrijanca Pavela Kozlowskog protiv Mađara Benka Laszla odličnim armbarom.

U velter kategoriji četvrtfinala su izborili Britanac Marvin Vettori koji je pobijedio Slovaka Radovana Uškrta, te Španjolac Enrique Martin koji je slavio protiv Marka Vardjana iz Slovenije.

Nokaut večeri pripao je Srbinu Slobodanu Jankoviću koji je sjajno iz kontre brutalnim desnim high-kickom na pod poslao Jordija Vinyalisa iz Španjolske. Mohamed Fath El Bab iz Belgije je upotpunio večerašnje četvrtfinaliste iz srednje kategorije pobjedom protiv Slovaka Matuša Jančija.

U poluteškoj kategoriji zbog otkaza nismo dobili zasad niti jednog četvrtfinalista, dok su od teškaša dalje prošli Strefan Krajči iz Slovačke i Olutobi Ayodeji Kalejaiye iz Nizozemske.

Europska MMA liga, 08.02. – fight card

Do 70 kg

Sayit Huseyin Arsanalyiev (Turska) pobijedio Gjorea Stojanova (Makedonija) – tehnički nokaut
FILIP PEJIĆ (Hrvatska) pobijedio Daniela Vikkera (Mađarska) - odluka sudaca
Pavel Kozlowski (Austrija) pobijedio Benka Laszla (Mađarska) – armbar (poluga na ruku)

Do 77 kg

Marvin Vettori (UK) pobijedio Radovana Uškrta (Slovačka) - gušenje
Enrique Marin (Španjolska) pobijedio Marka Vardjana (Slovenija) – gušenje

Do 84 kg

DAVID VASIĆ (Hrvatska) pobijedio Imru Zsolta (Mađarska) - kimura
Slobodan Janković (Srbija) pobijedio Jordija Vinyalsa (Španjolska) – nokaut
Mohamed Fath El Bab (Belgiija) pobijedio Matuša Jančija (Slovačka) – gušenje

+ 93 kg

Stefan Krajči (Slovačka) pobijedio Viktora Vasića (BiH) – odluka sudaca
Olutobi Ayodeji Kalejaiye (Nizozemska) pobijedio Dritana Barjamaja (Austrija) – tehnički nokaut

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider