FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Što se događalo prije...

Pacquiao teško ozlijeđen, prijeti mu i kazna: On optužio kamp Mayweathera

I dalje se vuku repovi nakon najskupljeg boksačkog meča u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Floyd Mayweather Jr. slavio je prošle nedjelje ujutro po hrvatskom vremenu jednoglasnom odlukom sudaca protiv Mannyja Pacquiaoja. Kontroverze su krenule odmah nakon borbe izjavom Filipinca kako je nakon kraja 12. runde mislio da je on pobijedio. Mnogi su se s njim složili, još više je bilo onih koji su smatrali kako je meč trebao biti proglašen neriješenim, a najviše je bilo onih koji su ostali razočarani kvalitetom borbe.

Teorija zavjere ili... Je li moguće da su suci 'meča stoljeća' ovo prešutjeli?

VIDEO U 180 sekundi pogledajte sve što morate znati o 'meču stoljeća'

Pacquiao otkrio nakon poraza: Razmišljao sam o odgodi borbe

Nikad poraženi Mayweather branio se i izbjegavao pokušaje napada protivnika, dok je Pac-Man bio manje opasan nego inače. Kasnije je priznao kako je u meč ušao s ozljedom ramena, a sada su američki mediji počeli pisati o tome što se sve događalo uoči same borbe.

Odbijene injekcije jer nije prijavljena ozljeda

Uvijek stroga Sportska komisija države Nevade, za koju ste sigurno čuli nakon beskompromisnog kažnjavanja UFC boraca zbog korištenja dopinga, nije nimalo sretna zbog činjenice da Pacquiao na dan vaganja nije prijavio ozljedu ramena. Osim što mora na operaciju i dužu stanku od boksa zbog te ozljede (9 do 12 mjeseci), prijeti mu i disciplinska kazna spomenute komisije iako nije bio dužan prijaviti ozljedu. Iz Komisije su naveli kako će razgovoarati o svemu.

''Naš posao je štititi zdravlje i sigurnost boraca te integritet sporta. Razmotrit ćemo ponovno sve skupa i odlučiti o kazni'', poručio je čelni čovjek Sportske komisije Nevade Francisco Aguilar.

Iz tabora Filipinca tvrde da su na neki način obavijestili američku antidopingšku agenciju (USADA) koja je odbila protupalnu injekciju uoči borbe, ali ta je organizacija tek treća strana u cijeloj priči zadužena tek za testiranja.

''Nismo imali takvu informaciju niti dokumentaciju. Ta ozljeda nije bila stvar antidopingške agencije. Pitanje je zašto nisu u obrascu na vaganju zaokružili 'NE' kod pitanja o ozljedi. Možda su samo napravili grešku ili nisu htjeli da druga strana sazna za ozljedu'', rekao je šef USADA-e Travis Tygart koji tvrdi da su mjesec dana uoči borbe stizali razni upiti oko regularnosti određenih lijekova, ali nisu bili obaviješteni što je razlog.

Špijuni ipak otkrili ozljedu

Nešto više od dva sata uoči meča iz kuta Pacquiaoa stigao je zahtjev za davanje injekcije Toradola, protuupalnog lijeka. To je odbijeno upravo iz razloga jer nije bilo prijave ozljede dan uoči borbe.

U filipinskim medijima osvanule su optužbe njihovog heroja koji tvrdi kako su špijuni ipak otkrili protivničkom kampu njegovu ozljedu ramena. Tvrdi da ga je Mayweather vukao za tu ruku tijekom meča.

Tako ipak nije uspjela taktika prikrivanja, pokazalo se, teške ozljede ramena. Da su je prijavili nekoliko tjedana prije i računali da će u kampu Mayweathera ipak za nju doznati, kako je i bilo, dobili bi dozvolu za upotrebu 'pain killera' dva sata uoči borbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider