FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Da vam pamet stane

Pacquiao i Mayweather srušili sve rekorde zarade od jednog meča

Borba stoljeća, kako su mediji nazvali boksački okršaj Amerikanca Floyda Mayweathera (38) i Filipinca Mannyja Pacquiaoa (36), donio je rekordnu zaradu od 400 milijuna dolara od prijenosa u SAD na kabelskim televizijama po sistemu "plati pa gledaj"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borbu u kojoj je pobjeda nakon 12 rundi pripala Mayweatheru, preko sustavu pay-per-view u SAD je kupilo 4,4 milijuna kupaca što je uvelike premašilo sve prognoze. Očekivalo se da će prijenos platiti tri milijuna američkih domova, a oni hrabriji prognozeri vjerovali su da bi prijenos moglo otkupiti i do četiri milijuna Amerikanaca. No, nitko se nije usudio prognozirati brojku od 4,4 milijuna.

Kada se tome pridoda i zarada od prodaje ulaznica, tv prava izvan SAD, te suvenira očekuje se zarada veća od 500 milijuna dolara. Samo od prodaje ulaznica za MGM Garden Arenu zarada je 72 milijuna dolara, a od prodaja televizijskih prava izvan SAD očekuje se najmanje 35 milijuna dolara.

Oko 60 posto od ukupnog iznosa podijelit će borci, 30-ak posto kabelske televizije i satelitski operatori, a 7,5 posto dvije televizijske kompanije koje su radile prijenos HBO i Showtime.

Do sada je rekord držala borba između Oscara De La Hoye i Mayweather iz 2007. koju je 'kupilo' 2,48 milijuna Amerikanaca uz zaradu od 150 milijuna dolara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider