FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Iz 15 država

Ove subote veliki hrvački spektakl u Zagrebu

Čak 105 hrvača iz 15 država, među kojima će biti mnogobrojni osvajači odličja s najvećih natjecanja, prijavljeno je za nastup na subotnjem Zagreb Openu, jednom od pet najkvalitetnijih europskih turnira iz Grand Prix serije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski ljubitelji hrvanja u subotu će doći na svoje. Sportska dvorana Pešćenica bit će poprištem jednog od najkvalitetnijih europskih turnira na kojem će, uz najbolje hrvatske borce, sudjelovati i hrvači iz još 14 država. Po prvi će put u Zagrebu službeno nastupiti i američka hrvačka reprezentacija pod vodstvom dvojice proslavljenih trenera, osvajača olimpijske medalje Momira Petkovića i poznatog UFC borca Matta Lindlanda: "Nadam se da ćemo svojim prvim službenim nastupom dignuti razinu turnira i da će naši dolasci u Zagreb postati tradicionalni", izjavio je Momir Petković zahvaljujući Hrvatskom hrvačkom savezu na iskazanoj gostoljubivosti od dolaska američke reprezentacije u Zagreb.

"Dobro smo trenirali tri dana. Hrvači su svježi i spremni za turnir", rekao je Matt Lindland.

Hrvatska reprezentacija je trebala na turniru nastupiti u najjačem sastavu sa 17 hrvača, no zbog ozljede gležnja otpao je prošlogodišnji svjetski doprvak iz Taškenta Neven Žugaj: "Nažalost, iako ide na bolje, ozljeda mi još uvijek ne dopušta nastup. Ostajem u trenažnom procesu i nadam se nastupu na Grand Prix turniru u mađarskom Szombathelyu za tri tjedna", sa žaljenjem je konstatirao Neven Žugaj te najavio sjajnu konkurenciju na Zagreb Openu:

"Turnir je svake godine sve jači. Oni koji dođu u dvoranu vidjet će olimpijske, svjetske i europske medaljaše".

"Kod Nevena je postojala snažna želja za nastupom, ali mu to nisam mogao dopustiti. On je na oko 80 posto spremnosti, a to nije dovoljno za ovakav turnir. Rizik za značajno pogoršanje ozljede je prevelik", pojasnio je trener hrvatske reprezentacije Davor Lukić.

U samo godinu dana na Zagreb Openu je udvostručen broj natjecatelja, a organizatori se takvom trendu nadaju i za sljedeća izdanja: "Sav naš trud se isplatio. Malo nas je iznenadio broj prijavljenih hrvača. Morat ćemo u budućnosti tražiti veći prostor i natjecanje rasporediti na dva dana što je uobičajeno za ovaj broj natjecatelja", rekao je predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba Milan Pavelić, nazvavši to "slatkim brigama".

"Vrlo smo ponosni što smo tako narasli. Ovo je jedan od najjačih turnira u svijetu i sjajna prilika našim hrvačima da se pokažu", rekao je direktor hrvatskih reprezentacija Vlado Lisjak, nositelj zlatnog olimpijskog odličja iz Los Angelesa 1984.

Ponovni uzlet u popularnosti i rezultatima hrvatskog hrvanja velikog je udjela imao i predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović: "Hrvanje smo vratili tamo gdje mu je oduvijek bilo mjesto. Dobili smo pohvale za prošlogodišnju organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva. Imamo dobru bazu među mladim hrvačima i uvjeren sam da našim radom opravdavamo svaku kunu uloženu u naš sport", zaključio je Bregović.

Subotnja kvalifikacijska natjecanja u SD Pešćenica započinju već u 9 sati, a do ranog poslijepodneva trebali bi biti poznati finalisti u svih osam kategorija. Finalne borbe na programu su u večernjem terminu, od 18 do 20 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider