FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zavirite na trening

Željko Mavrović se priprema za veliki povratak: Ovo su razlozi zbog kojih se vraća

Šaka sa Srednjaka čeka potvrdu tima Wilfrieda Sauerlanda, europskog Dona Kinga, za povratak u ring nakon 14 godina, 27. travnja to je datum kada bi Željko Mavrović trebao boksati svoj povratnički meč.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U šest ujutro je prvi trening, drugi u tri popodne. Bez kacige koja ga smeta, bez kalkulacija i s nevjerojatnim tempom. Tako s 44 na leđima danas izgleda Željko Mavrović.

Yoan Pablo Hernandez, Marko Huck, Tomaš Adamek...to su ponajbolja imena kategorije do 91 kilogram u kojoj bi boksao naš irokez. Enad Ličina koji se spominje kao Željkov protivnik je u vrhu IBF federacije.

''Ne bih se htio spuštati s neke razine za koju vjerujem da zaslužujem. Tu potvrdu čekam i nadam se da će bit sve ok.''

Nekada se 90-ih kao dječak motao oko ringa dok je Željko sparirao, danas Ivica sparira sa Željkom.

''Super, odlično vrhunski tempo, nisam to dugo doživio...boksao sam, sparirao sa svim najboljim svjetskim boksačima i Željko ima stvarno odličan ritam, tempo meča je super'', kaže Ivica Bačurin.

S trenerom Božićem je u suradnji od 21. prosinca, u ozbiljnom treningu već godinu i pol.

''Mentalno je puno jači nego prije, bolje izgleda nego prije, mislim da mu je ovo idealna kategorija, bliža, prirodnija od teške.''

Svi nagađaju razloge povratka. Željko nudi ona dva, iskonska, sportska.

''Tvoje tijelo i psiha se nakon toliko godina teško nose s ovako velikim izazovima, a ja sam baš htio proći kroz te teškoće i to je bio prvi razlog drugi je kad sam već ušao vidjet ćete danas da sam spreman za jedan dobar meč i bila bi šteta to ne pokazati.''

Vidjeli smo onog Željka kakvog se sjećamo...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider