U dvorani MGM Grand hotela u Las Vegasu bolji je sudačkim preglasavanjem bio Amerikanac Timothy Bradley.Riječ je o spornoj, čak i skandaloznoj odluci, koja je iznenadila obojicu boksača jednako kao i njihova zajedničkog promotora Boba Aruma.

Pacquiao je dominirao borbom podijelivši daleko više udaraca (253-159), te je u 10 prvih rundi bio agresivniji boksač, s više udaraca u svakoj od njih. Samo u posljednjim dvjema prednost je otišla fizički spremnijem Amerikancu, koji je bio bolji isključivo na tjelesnom planu.

Dvojica sudaca, međutim, proglasila su Bradleyja pobjednikom meča izbrojivši bodove 115-113 u njegovu korist. Treći sudac istim je rezultatom pobjedu dodijelio Filipincu. Eksperti Associated Pressa dali bi pobjedu Pacquiaou rezultatom 117-111.

''Nikad se u karijeri nisam ovako sramio zbog odluke sudaca'', rekao je Arum najavivši odmah revanš za studeni ove godine te dodao:

''Kad sam nakon meča došao čestititati Bradleyju na odličnom otporu prvaku, rekao mi je: "Dao sam sve od sebe ali nije bilo dovoljno!"

Legendarnom Filipincu bio je ovo prvi poraz od 2005. godine. Nanizao je otad do subote 15 pobjeda. Titulu svjetskog prvaka u velter-kategoriji po WBO-verziji držao je do 14. sudenog 2009. godine, kada je MGM Grand Areni pobijedio Portorikanca Miguela Cotta.(TS)