FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UŽIVO na Novoj TV i OYO.hr-u

Okršaj istinskih šampiona: 'Cro Cop' na velikom iskušenju!

Mirko Filipović priprema se za treći nastup u zagrebačkoj Areni…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjede protiv Raya Sefa, osvajanja K1 Grand Prixa, sljedeći protivnik Cro Copa je legendarni Remy Bonjasky. Nizozemski ''leteći gospodin'', trostruki osvajač Grand Prixa, i Cro Cap oživjet će revanš međusobne borbe iz 2002. u kojoj je slavio Mirko.

Prošlo je nešto više od tri mjeseca od kad smo posljednji put Cro Copa gledali u borbi. Sada je na redu ipak kick-boks, sport u kojem drži jedan od najcjenjenijih borilačkih pojaseva. S druge strane ringa će se naći još jedan velikan - Remy Bonjasky, s kojim je nekada bio i sparing partner.

''Napravio je veličanstvenu karijeru, on je pobjeđivao sve vrhunske borce uključujući i Badr Harija, Overeema, Petera Aertsa, Ernesta Hoosta i tako dalje'', kaže Mirko Filipović.

Bonjasky uzvraća s komplimentima:

''Mirko je velika zvijezda, veliki sportaš, jak borac. Zabavan je tip, ja sam se isto šalio da njegov osvojeni Grand Prix nije pravi. Uostalom tko sam ja da kažem o njemu nešto kad je bio jedan od najboljih u kick-boksu, PRIDE-u i UFC-u?''

U njihovom prvom meču 2002. Mirko je uvjerljivo slavio tehničkim nokautom.

''U drugoj rundi sam ga zahvatio 'high-kickom', nije pao ali je bio teško uzdrman, osjetio sam na nozi. Onda sam navalio serijom direkata i aperkata i rušio ga, onda je opet krenula serija i sudac je prekinuo borbu'', prisjetio se Mirko.

U prvoj borbi u 2014. će skinuti male rukavice i navući veće. Krajem prošle godine je potpisao za Glory koji se nametnuo kao nekada K1 organizacija.

''Glory je trenutačno vodeća kick-boksing organizacija, rade vrhunske evente po cijelom svijetu. Japan, Amerika, Europa, planiraju se širiti i rade zaista odličan posao.''

U devetom mjesecu navršava 40 godina. Iza njega je sedam operacija i više od 70 mečeva u profi kick-boksu i slobodnoj borbi. Na mnoga pitanja ima odgovor, osim na jedno - kada će prestati.

''Upravo sam se sinoć mjerio. Ja sam nakon maksimalnog opterećenja, a 172 mi je maksimalan puls, u roku od 2 minute spustio mi se na 90. Znači, ja nisam u sportskom smislu star, ja sam aerobno izvrsno spreman'', tvrdi Mirko.

Ismaela Londta smo prije godinu dana vidjeli kako tetura u ringu Arene, možda vidimo i Remija.

''On je legitiman šampion i bit će veliko iskušenje'', zaključio je Cro Cop.

Cijeli razgovor s Mirkom Filipovićem, u kojem govori o predstojećem meču, ali i o motivaciji za trening, ozljedama, najdražem nokautu, svojim borilačkim uzorima i tome što ga živcira kod sportskih komentatora, pogledajte u emisiji „S gola na gol“ koja se na portalu GOL.hr-u emitira u petak u 12 sati.

Borbu Cro Cop - Remy Bonjasky i najzanimljivije mečeve s Glory 14 spektakla u Areni gledajte u subotu navečer UŽIVO na Novoj TV i OYO.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider