FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UŽIVO na Novoj TV i OYO.hr

Održana pressica uoči FFC-a 11: 'Možete očekivati pravu tuču!'

Danas se u 14:00 u vukovarskom hotelu „Lav“ održala druga po redu konferencija za medije povodom borilačkog spektakla FFC11 u Osijeku koji se će se održati u petak 4. travnja u sportskoj dvorani „Gradski vrt“.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na konferenciji su bili prisutni predsjednik FFC-a, Orsat Zovko, glavni urednik FC-a, Marko Petrak, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza, Tomislav Bilandžić te borci Saša Milinković, Ivica Tadijanov, Igor Jurković, Stipe Bekavac i Ivan Zidar.

Konferenciju je otvorio predsjednik FFC-a, Orsat Zovko: „Osobno sam vrlo sretan što smo ispunili sve uvjete za nastavak FFC-a u 2014. godini.

Drago mi je što novu sezonu otvaramo s Osijekom. Osijek je prošle godine bio jedna od naših najuspješnijih destinacija i po posjećenosti i po kvaliteti borbi, a publika je uživala. Ove će godine biti još bolje jer imamo svjetske zvijezde, ali i lokalne heroje. Moram priznati i da sam iznenađen. Prošle je godine posjećenost eventa bila odlična. Međutim, ove smo godine stvarno svi ugodno iznenađeni. Ako za ijedan event budemo mogli staviti u naslov 'rasprodan' onda će to biti ovaj osječki event.

Jer kako sad stvari stoje u petak navečer prije eventa ne bi trebalo biti slobodnih karata.“

Na njegovu se izjavu nadovezao predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza, Tomislav Bilandžić, koji nije krio zadovoljstvo ishodom prošlogodišnjeg FFC-a u Osijeku, a nada se da će ove godine biti još i bolje. Ovom je prilikom pozdravio sve borce i natjecatelje i zaželio im dobrodošlicu o Osijek.

Igor Jurković je borac koji se u zadnji tren uključio na fight card nakon što su Wilnis i Parparyan bili spriječeni nastupiti. Igora u petak očekuje opasan protivnik iz Srbije, Jovan Kaluđerović. „Naravno, nije lak zadatak preda mnom. Ali kad je u pitanju FFC meni se uvijek drago odazvati i boriti se. Prihvatio sam ovaj meč bez problema.“ Jurković je nadodao i da se nada da će publika uživati u njegovoj borbi. „Možete očekivati pravu tuču!“, najavio je Istarski ratnik.

Stipu Bekavca u petak u ringu čeka Amerikanac Eddie Sanchez s kojim se trebao boriti prije mjesec dana na FFC Futures 1 u Opatiji. „Što reći o Eddieju Sanchezu? Iza njega je UFC karijera, on je iskusan borac, solidan i jako dobar u svim segmentima borbe. Ima 98 kg i mislim da će ući u meč prilično teži od mene, ali nema veze, ja sam brži. Vidjet ćemo tko će nametnut svoju dominaciju. Ja sam spreman“, izjavio je Bekavac.

MMA borac Saša Milinković u ringu će se okušati sa Stefanom Traunmullerom. Saša nije krio uzbuđenje što je cijeli Osijek bruji o FFC-u. „Mislim da smo postigli to da MMA i borilački sportovi više nisu na marginama, nego je MMA postao mainstream sport. Mi kao borci se moramo pobrinuti da nas ljudi, osim toga što nas prepoznaju na televiziji i što vole uživati u našim borbama, počnu poštovati jer vjerujem da svi su borci ovdje vrhunski sportaši, da se vrhunski pripremaju i svakako zaslužuju taj respekt.“

Ivica Tadijanov je rekao da se kod njega nije puno toga promijenilo u dva tjedna od prve konferencije za medije. „Pripreme su zavšile. U dobroj sam formi i sve ide po planu. Mislim da će 'Gradski vrt' biti opet pun. Prošle se godine to pokazalo kao pun pogodak. Vjerujem da će to biti dobra predstava. Konačno je osječka borilačka scena malo isplivala. Bit će to vrhunki šou.“

I na kraju se i Ivan Zidar, kojem je ovo prvi nastup na FFC-u, osvrnuo na svog protivnika Samuela Hadzimu: „Svog protivnika sam gledao u par mečeva i mislim da je čvrst i eksplozivan borac. Ja sam fizički jako spreman.“ Ivan je također i pripadnik oružanih snaga RH, pa je prokomentirao kako balansira između posla i treninga s obzirom da je stacioniran u Požegi: „Vojska sama po sebi zahtijeva dobre fizičke i kondicijske pripreme, a i požeški su mi klubovi otvorili svoja vrata.

Imao sam šest mečeva u mjesec i pol dana, vjerujem da sam spreman.“

Saša, Ivica i Ivan će u petak nastupiti pred svojom osječkom publikom i nisu nimalo krili da im to stvara dodatni pritisak, ali za mečeve su i više nego spremni i očekuju da će se dvorana tresti.

Ovim vas putem još jednom podsjećamo i da se sutra, u četvrtak, 3.travnja u 14:00 u hotelu „Lav“, J. J. Strossmayera 18, u Vukovaru održava i službeno vaganje boraca na kojima će se medijima i dodijeljivati akreditacije.

Osim toga, sutra, u četvrtak 3. travnja u 19:00 u novoj trgovini „Proteini.si“ u Radićevoj 38 odvijat će se i druženje s borcima za sve obožavatelje i medije.

Fight card:

MMA

1. Marcin Prachino ENG VS Ivica Tadijanov CRO MMA -93 3X5

2. Marko Drmonjič SLO VS Josip Artuković BiH MMA -84 3X5

3. Luca Vitali ITA VS Ivan Gluhak CRO MMA -77 3X5

4. Andor Filho HUN VS Matej Batinić CRO MMA -93 3X5

5. Stefan Traunmuller AUT VS Saša Milinković CRO MMA HW 3X5

6. Eddie Sanchez USA VS Stipe Bekavac CRO MMA -98 3X5

Kickboxing

7. Samuel Hadzima SVK Ivan Zidar CRO KB -66 3X3

8. Saša Stošić SER Alen Štritof SLO KB -70 3X3

9. Ante Verunica CRO Tomislav Čikotić CRO KB HW 3X3

10. Dženan Poturak BiH VS Patrick Van Rees NED KB -93 3X3

11. Shkodran Veseli ALB VS Stevan Živković SER KB -77 3X3

12. Jovan Kaluđerović SER VS Igor Jurković CRO KB -95 3X3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider