FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Meč koji svi priželjkuju

Na pomolu najskuplja borba u povijesti: U igri vrtoglavih 23,3 milijuna dolara!

Ruski boksački promotor Vladimir Hrjunov ponudio je nevjerojatnih 23,3 milijuna dolara nagradnog fonda kako bi organizirao meč između Vladimira Klička (37) i Aleksandra Povjetkina (33)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadmašio je time obilato ponude agencije K2 u vlasništvu braće Kličko (7,1 milijun dolara) i Sauerland Eventsa (6,01 milijun). Od spomenutog financijskog kolača, Vladimiru bi pripalo 75 posto (17,5 milijuna dolara), a Povjetkinu 25 posto (5,83 milijuna). Meč bi se, ukoliko pristanu sve strane, održao u Moskvi, 31. kolovoza.

''Moramo se najprije uvjeriti da je taj novac stvaran. Bio bi to najveći iznos koji je Kličko dobio za jedan meč'', naglasio je menadžer ukrajinskog boksača Bernd Bönte.

Dakako, prije toga Kličko mora 4. svibnja u Mannheimu pobijediti Francesca Pianetu i sačuvati naslov svjetskog super-prvaka u verziji WBA, te "običnog" prvaka u verzijama IBF, WBO i IBO. Povjetkin će, pak, 17. svibnja braniti "obični" naslov u verziji WBA protiv Andrzeja Wawrzyka.

Inače, najveći iznos ikad su podijelili Buster Douglas i Evander Holyfield za svoj dvoboj u listopadu 1990. godine. Tadašnji je prvak Douglas dobio 24,075 milijuna dolara, a izazivač Holyfield 8,025 milijuna. Meč je održan u Las Vegasu, a Holyfield je slavio nokautom. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider