FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zanimljivo natjecanje

Mladi MMA gladijatori i srednjovjekovni vitezovi za nezaboravno iskustvo

Ostalo je još samo 3 dana do velikog borilačkog spektakla i noći pune pozitivnog adrenalina koja će se 10. svibnja 2015. s početkom u 20 sati održati na zagrebačkom Velesajmu. Nokaut Fight Championship organizacija priprema treći MMA spektakl u Fusio centru, a ponajbolji borci regije jamstvo su nove doze nezaboravne borilačke atmosfere koja će zapaliti zagrebačku publiku...

Kao predigra velikoj nedjeljnoj večeri dan ranije, 9.5.2015. od 19 sati na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 18 održat će se konferencija za medije te službeno vaganje povodom ovog zanimljivog borilačkog natjecanja.

A na super fight cardu naći će se poznata imena poput Ivice Truščeka, borca koji je obišao cijelu europsku MMA scenu i odradio preko 50 MMA borbi, Tončija Peruška jednog od najpoznatijih boraca iz poznatog Trojan Gyma pod vodstvom Zelga Galešića, Matije Blažičevića, Anđelka Kitića, Ivana Bilić ali i niz drugih mladih boraca koji jamče puno neizvjesnih, ali i atraktivnih borbi. Glavni sudac u pentagon kavezu biti će odlični Aleksandar Arambašić, dok će bodove oko kaveza dijeliti Tomislav Novosel, Mario Glavić i Neven Jercel.

Kako i priliči velikim borilačkim događajima tako će treće izdanje NFC contesta voditi atraktivna i mlada Zorana Vukić koja je i sama ljubiteljica borilačkih sportova.

"I ovoga puta naši gledatelji i svi ljubitelji borilačkih sportova od nas očekuju da ponovimo sve ono što su imali priliku vidjeti u drugom izdanju, zapravo žele još više kvalitetnih borbi. Vjerujem da će ovo biti jedan od najboljih organiziranih MMA turnira, a i niz noviteta koje smo pripremili za sve ljubitelje ovog spektakla sigurno će nam još više dati na važnosti i vrijednosti ove naše borilačke priče." izjavio je organizator Ljubo Grabovac i nastavio:

"Nažalost ovo će biti posljednji turnir u našem MMA domu Fusio Centru. Dobra vijest je da od sljedeće sezone putujemo po cijeloj Hrvatskoj, već ranije najavili smo spektakle u Osijeku i Splitu, a u pregovorima smo s Rijekom, Pulom, Slavonskim Brodom, Petrinjom. Bit će u Hrvatskoj još puno MMA borbi jer želimo da naši mladi borci imaju priliku pokazati što mogu i znaju da se razvijaju i tko zna možda ostvare značajne međunarodne karijere”.

A uz MMA borbe NFC CONTEST3 donosi i potpunu novost i priliku svima da dožive jedno novo borilačko iskustvo. Fusio Centar tako će oživjeti srednjovjekovnu povijesti te će predstaviti HMB sport (Historical Medieval Battle), i to onaj sportskog natjecateljskog karaktera koji prikazuje sportske natjecateljske borbe slobodnim stilom sa srednjevjokovnom opremom i oružjem. Na velesajmu će se tako prikazati 3 borbe kategorije „Profight duel“.

Tip borbi je specifičan, jer se održavaju kroz 2 runde u trajanju od 1 minute, te je suđena prema međunarodno priznatom setu pravila. Četiri borca će napraviti kratki Profight turnir gdje ćemo pokazati dvije klasifikacijske borbe, te jednu finalnu borbu. Same borbe se odvijaju prema međunarodnim WMFC pravilima, koja podrazumijevaju slobodnu borbu u srednjovjekovnoj opremi i oružju. Oružje i oprema su autentični opremi kakva je postojala u srednjem vijeku, te je oružje zatupljeno i zaobljeno kako ne bi došlo do težih povreda. Što se tiče stila borbe sve je dopušteno, osim uboda vrhom mača, te svaki udarac u protivnika označava jedan bod. Nakon završene druge runde čitaju se bodovi i proglašava pobjednik. Borbu će suditi jedan sudac u ringu, te 4 suca izvan ringa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider